Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
FoxNews vs Trump
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

FoxNews vs Trump

«Ντρέπομαι, για πρώτη φορά στην καριέρα μου», δήλωσε στο FoxNews Αμερικανός στρατιωτικός, στέλεχος των ειδικών δυνάμεων και εκπαιδευτής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις ωμότητες που διαπράττουν οι Τούρκοι εισβολείς στη βόρεια Συρία. Αφήνοντας κατά μέρος -προς το παρόν- ό,τι άλλο περιλαμβάνει η «καριέρα» του Αμερικανού κομάντο σε ξένες χώρες, αξίζει να επισημάνουμε μερικά ακόμα πράγματα που είπε ο βετεράνος -διατηρώντας την ανωνυμία του- στο αγαπημένο κανάλι του Προέδρου Τραμπ.

«Είναι φοβερό, η Τουρκία δεν κάνει όσα συμφωνήσαμε, ενώ οι Κούρδοι τα είχαν εκπληρώσει κατά γράμμα. Δεν υπήρχε καμία απειλή εναντίον της Τουρκίας από αυτή την πλευρά των συνόρων» τόνισε ο Αμερικανός στρατιωτικός επισημαίνοντας ότι, παρά την εισβολή, οι Κούρδοι φρουροί των κρατούμενων τζιχαντιστών παραμένουν προς το παρόν στις θέσεις και «απέτρεψαν χθες μια απόδραση, χωρίς να τους βοηθήσουμε εμείς». Τι κάνετε λοιπόν εκεί που βρίσκεστε (στη βόρεια Συρία); ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Τίποτα. Απλώς καθόμαστε και παρακολουθούμε... Είναι ντροπή. Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα, δεν αντιλαμβάνεται ποιες θα είναι οι συνέπειες. Ο Ερντογάν είναι ισλαμιστής. Οι Κούρδοι βρίσκονται πιο κοντά στον δυτικό τρόπο σκέψης από οποιονδήποτε άλλο στη Μέση Ανατολή, κανένας άλλος εταίρος δε θα στεκόταν έτσι στο πλευρό μας», είπε ο Αμερικανός στρατιωτικός, εκφράζοντας επίσης φόβους ότι σύντομα χιλιάδες τζιχαντιστές θα κυκλοφορούν πάλι ελεύθεροι.

Για όσους παρακολουθούν το πολιτικό και μιντιακό τοπίο στις ΗΠΑ, η παρουσίαση αυτών των δηλώσεων του Αμερικανού στρατιωτικού αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον Τραμπ, πολύ πιο βαρύ από τις καταγγελίες των Δημοκρατικών αντιπάλων του. Και έγινε ακόμα ισχυρότερο με τη μετάδοση μιας καινούργιας δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία εκτοξεύθηκε στο 51% (από 42% τον προηγούμενο μήνα) το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι πρέπει να δικαστεί ο Τραμπ για το ουκρανικό σκάνδαλο.

«Από τότε που ανακοίνωσα την κάθοδό μου στις εκλογές, δεν είχα ούτε μια ευνοϊκή δημοσκόπηση από το FoxNews» σχολίασε ο Τραμπ. « Όποιος έκανε τη δημοσκόπηση, είναι απαίσιος. Αλλά και το @FoxNews είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήταν τις παλιές καλές ημέρες» πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σχολίασε όσα κατήγγειλε ο ανώνυμος Αμερικανός στρατιωτικός, ο οποίος απηχούσε σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου και της γραφειοκρατίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνοντάς τες... λιανά για το ακροατήριο και την εκλογική βάση του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL