Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Ο υπουργός που "γράφει" χιλιάδες χιλιόμετρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο υπουργός που "γράφει" χιλιάδες χιλιόμετρα

Αφότου μπήκε στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, ο Ματέο Σαλβίνι, ο «διάσημος» ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, δεν έχει καθίσει ούτε στιγμή. Κυριολεκτικά. Μετακινείται συνεχώς στο πλαίσιο του ρόλου και των καθηκόντων του και έχει «γράψει» μέχρι στιγμής στο προσωπικό κοντέρ του πάνω από 103.000 χιλιόμετρα μετακινήσεων, όσο δηλαδή ο γύρος του κόσμου δύο φορές!

Τη διαδρομή που καλύπτει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης καταγράφει ειδική εφαρμογή με την ονομασία Matteo In Tour, την οποία έχει δημιουργήσει ο Σιμόνε Λίπολις (συνιδρυτής με τον Κάρλο Τζαπόνι του Visualize News), με στόχο να μετρηθεί το εύρος των δραστηριοτήτων του υπερδραστήριου υπουργού και να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι κατηγορίες ότι δεν βρίσκεται ποτέ στο γραφείο του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τα περισσότερα από τα 103.000 χλμ. που έχει διατρέξει μέχρι σήμερα ο Σαλβίνι ισοδυναμούν με δύο φορές τον γύρο του κόσμου, δεκατρείς φορές τον περίπλου της Ιταλίας -περιλαμβανομένων και των ακτών των νησιών της- και τέσσερις φορές την απόσταση που, υποθετικά, είχε τρέξει ο κινηματογραφικός Φόρεστ Γκαμπ. Όπως τονίζει ο Λίπολις στον ενημερωτικό ιστότοπο Lettera 43, ασχέτως του εάν ευσταθούν ή όχι οι επικρίσεις εναντίον του, αυτές οι αποστάσεις αποδεικνύουν ότι ο Σαλβίνι διαθέτει «ιδιαίτερη σωματική και πνευματική αντοχή και αποφασιστικότητα».

Βάσει των καταγραφών της εφαρμογής, στις 13 Μαΐου ο Σαλβίνι είχε καλύψει 350 χλμ. σε οκτώ διαφορετικούς σταθμούς. Στις 19 Οκτωβρίου 2018 είχε επισκεφτεί, επίσης, οκτώ τοποθεσίες, καλύπτοντας πάνω από 200 χλμ. Και μέσα σ’ ένα 24ωρο πέρυσι, στις 16 Ιουλίου, όταν είχε επισκεφθεί τη Ρωσία, κατάφερε να παρευρεθεί σε τρεις επίσημες εκδηλώσεις σε δύο χώρες, δύο στη Μόσχα, στις 9 π.μ. και 10 π.μ. και μία στο Σίλβι, στην ιταλική επαρχία Τεράμο, στις 9 μ.μ...

Η πιο παράξενη εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Σαλβίνι σύμφωνα με τον Λίπολις, ήταν η πρόσφατη επίσκεψή του στο καταφύγιο γατιών στο Βεράνο, στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ρώμης, από όπου μάλιστα έκανε ζωντανή μετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Λίπολις εξηγεί πως η ομάδα του αποφάσισε να αξιοποιήσει τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο αεικίνητος υπουργός είτε από την ενότητα «εκδηλώσεις» της επίσημης ιστοσελίδας του, είτε από τις αναρτήσεις του στο Twitter -μέσω της αναφοράς τοποθεσίας- για να εντοπιστούν οι μετακινήσεις του και να υπολογιστούν χιλιομετρικά οι αποστάσεις. Οι δημιουργοί του Matteo In Tour επισημαίνουν πως από την εργασία τους διαπίστωσαν πόσο αποτελεσματική είναι η ομάδα διαχείρισης των κοινωνικών μέσων του Σαλβίνι. Μέσω της πολύ ενημερωμένης ιστοσελίδας του κατέστη δυνατό να εντοπίσουν όλες τις μετακινήσεις του. Άλλωστε, είναι ο ίδιος ο Σαλβίνι που δημοσιεύει όλες τις μετακινήσεις του...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL