Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Δειλός για το Russiagate, θρασύς με νέες ποινές για ΜΚΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δειλός για το Russiagate, θρασύς με νέες ποινές για ΜΚΟ

Με ένα ρεσιτάλ δειλίας, ψευτιάς και θράσους απάντησε χθες στους Ιταλούς πολίτες ο γερουσιαστής Ματέο Σαλβίνι, στέλνοντας ως... αντ’ αυτού στη Γερουσία τον πρωθυπουργό και αυτοχαρακτηριζόμενο “δικηγόρο του λαού” Τζιούζεπε Κόντε για να απαντήσει για το Russiagate ή μάλλον καλύτερα για την προσπάθεια πώλησης ρωσικού πετρελαίου με μίζα 4%, που θα γέμισε τα ταμεία της Λέγκας με εκατομμύρια ευρώ για να κάνει μια δαπανηρή εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. Με τη δειλία και το θράσος που τον χαρακτηρίζουν, ο Σαλβίνι ανακοίνωσε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τάξης και Ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών την ίδια ώρα που θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις στη Γερουσία για το Russiagate καθώς και για τα 49 εκατ. ευρώ που... χάθηκαν από τη δημόσια χρηματοδότηση της Λέγκας του Βορρά και που τον ανάγκασαν να αλλάξει το όνομα του κόμματος σε Λέγκα για να αποφύγει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και το μπλοκάρισμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών της.

Ο Σαλβίνι έχει υπερασπίσει μέχρι στιγμής όλα τα στελέχη της Λέγκας που εμπλέκονται στο Russiagate και ψεύδεται διαρκώς ότι θα παρουσιαστεί στη Γερουσία για να δώσει εξηγήσεις. Παρ’ όλο που κανείς δεν περίμενε από τον Σαλβίνι να τηρήσει τον λόγο του, η απουσία του και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ο Κόντε για να τον καλύψει προκάλεσαν την οργή της αντιπολίτευσης.

Ο Κόντε από την πλευρά του μίλησε γενικόλογα για τις στενές σχέσεις της Ιταλίας με το ΝΑΤΟ και το γεγονός ότι η χώρα του δεν έχει... εξωθεσμικές σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν ή άλλες χώρες. Ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία εξαιτίας των αντιδράσεων μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα για μια δυναμική επανεμφάνισή του στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Το Δημοκρατικό Κόμμα τόνισε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εσωτερικών και κατήγγειλε ότι σύμβουλος του Σαλβίνι παραβίασε το διεθνές δίκαιο προτρέποντας Ιταλούς επιχειρηματίες να έχουν οικονομικές σχέσεις με το Ντονμπάς.

Οι δικαστικές αρχές του Μιλάνου κατέστησαν σαφές ότι μετά τις έρευνες στα γραφεία και στις κατοικίες του βουλευτή της Λέγκας και των δύο στελεχών του κόμματος που πραγματοποίησαν στις 18 Οκτωβρίου τις επαφές με τους εκπροσώπους του Προέδρου Πούτιν στο πολυτελές ξενοδοχείο Metropol της Μόσχας, “έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία που οδηγούν σε μια στροφή τις έρευνες”.

Την ίδια στιγμή, η Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος και της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, δρομολογούσε την τελική φάση της ψήφισης του αντιδημοκρατικού “δευτέρου διατάγματος για την ασφάλεια” που επέβαλε ο φασιστοειδής υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και προβλέπει σκλήρυνση των ποινών και των προστίμων και νέες κατηγορίες αδικημάτων, παραχωρώντας στον υπουργό Εσωτερικών νέες αρμοδιότητες.

Το νέο διάταγμα προβλέπει πρόστιμα από 150.000 έως 1 εκατ. ευρώ σε όσα σκάφη παραβιάζουν την απαγόρευση εισόδου σε ιταλικά λιμάνια για να αποβιβάσουν πρόσφυγες ή εισέρχονται απλώς στα χωρικά ύδατα της χώρας, την κατάσχεση του σκάφους, τη σύλληψη του πλοιάρχου, έξοδα κατάσχεσης για τον πλοιοκτήτη και τη χρήση του σκάφους από τις ιταλικές αρχές, την πώληση ή την καταστροφή του μετά από μια διετία. Το διάταγμα προβλέπει νέα αδικήματα ποινικοποιώντας τις διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις και τις πολιτικές και κοινωνικές διαμαρτυρίες, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα την αντιμετώπιση των επεισοδίων σε αθλητικές εκδηλώσεις, συγχέοντας στην πράξη τους διαδηλωτές με τους... χούλιγκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL