Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Παιδιά και... παρκαδόροι χτυπούν καρτέλες στα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παιδιά και... παρκαδόροι χτυπούν καρτέλες στα νοσοκομεία

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρέθηκαν δεκάδες γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι τριών νοσοκομείων στην Ιταλία γιατί είχαν την άσχημη συνήθεια να βάζουν άλλους να χτυπήσουν την κάρτα της παρουσίας τους, ή μάλλον της απουσίας τους, ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να τη χτυπούν οι ίδιοι πριν αποχωρήσουν αμέσως για να αφιερωθούν σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία 7 με 11 εκατομμύρια άτομα δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί δεν μπορούν πληρώσουν τις συνεισφορές στις εξετάσεις και στα φάρμακα.

Οι κάμερες που τοποθέτησε η αστυνομία με την άδεια των εισαγγελικών αρχών στο μεγάλο νοσοκομείο Καρνταρέλι της Νάπολης θα οδηγήσουν 62 άτομα στο εδώλιο, με το νοσοκομείο να προσφεύγει ως πολιτική αγωγή εναντίον των υπαλλήλων του για απάτη και παραβίαση του νόμου για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του Δημοσίου και των οργανισμών του. Οι κάμερες μάλιστα κατέγραψαν έναν ανήλικο, 12 - 13 ετών, να φτάνει με ένα καπέλο, να χτυπά την κάρτα της μητέρας του και να φεύγει για να επιστρέψει στο σπίτι του! Εκτός των ποινών, οι 62 υπάλληλοι, εκ των οποίων δύο γιατροί, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.

Στη Μονόπολη, κοντά στο Μπάρι, 9 γιατροί συνελήφθησαν και άλλοι 30 υπάλληλοι του τοπικού νοσοκομείου θα διωχθούν για τους ίδιους λόγους, με ορισμένους από αυτούς να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ανάμεσα στα άτομα που διώκονται βρίσκεται και ο παράνομος παρκαδόρος που είναι έξω από το νοσοκομείο γιατί οι κάμερες τον... απαθανάτισαν να χτυπά επανειλημμένα την κάρτα μιας νοσοκόμας. Οι γιατροί αντιμετωπίζουν πολύ πιο σοβαρά αδικήματα, ενώ με τη σύλληψή τους ακυρώθηκαν πολλά χειρουργεία.

Στο γειτονικό νοσοκομείο της Μολφέτα, μετά από 300 επεισόδια αδικαιολόγητης απουσίας προσωπικού, βρέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 12 άτομα, εκ των οποίων 6 τέθηκαν αυτόματα σε εξάμηνη διαθεσιμότητα.

Οι γιατροί και των τριών νοσοκομείων που χτυπούσαν τις κάρτες παρουσίας αποχωρούσαν για να κάνουν ιδιωτικές επισκέψεις ή να εργαστούν σε ιδιωτικές κλινικές. Σύμφωνα με τους ανακριτές, η ταυτόχρονη απουσία πολλών υπαλλήλων από τον ίδιο τομέα ενίσχυσε τις υποψίες ότι υπήρχε κάλυψη από τους προϊσταμένους τους, που βρέθηκαν και αυτοί κατηγορούμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL