Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Διαγραφή προστίμου για τη σύζυγο του Αθνάρ

Στην Ισπανία της κρίσης μπορεί να αυτοκτόνησαν επτά χιλιάδες άνθρωποι γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν στεγαστικά δάνεια και ενοίκια, αλλά κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τις τράπεζες και το πολιτικό προσωπικό που τις στήριξε.

Η Άνα Μποτέγια, η σύζυγος του δεξιού πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ, "αυτοαθωώθηκε" χθες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ακύρωσε το πρόστιμο των 2,8 εκατ. που της είχε επιβληθεί γιατί ως Δήμαρχος της Μαδρίτης είχε προχωρήσει στην πώληση σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς 1.860 κατοικιών κοινωνικής προστασίας για 25,7 εκατ. ευρώ σε δύο εταιρείες που ελέγχονται από το γνωστό κερδοσκοπικό κεφάλαιο Blackstone.

Η Μποτέγια είχε πωλήσει συνολικά επί δημαρχίας της 5.315 ακίνητα του Δήμου της Μαδρίτης, εκ των οποίων 18 οικοδομικά τετράγωνα κατοικιών, στην Blackstone για 128,5 εκατ., ενώ θα μπορούσε σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο να αποσπάσει τουλάχιστον 151 εκατ.

Η δημοτική αρχής της αριστερής δημάρχου Μανουέλα Καρμένα είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά η αίθουσα του δικαστηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε με δύο προς μια ψήφο να ακυρώσει το πρόστιμο και τις διώξεις εναντίον της Μποτέγια και των συνεργατών της. Τα δύο μέλη που ψήφισαν υπέρ της αθώωσης είχαν διοριστεί κατευθείαν από το Λαϊκό Κόμμα την εποχή που ο Μαριάνο Ραχόι κρατούσε τα ηνία των... “ανεξάρτητων” αρχών και της “ανεξάρτητης” Δικαιοσύνης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο