Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
"Μονομερής διακοπή διαλόγου" από Σάντσεθ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μονομερής διακοπή διαλόγου" από Σάντσεθ

Ο Πέδρο Σάντσεθ σήκωσε τον πήχη της αντιπαράθεσης με το Unidas Podemos και τον Πάμπλο Ιγκλέσιας προχωρώντας στη «μονομερή διακοπή του διαλόγου» με τον Αριστερά, ενόψει των δύο κρίσιμων ψηφοφοριών για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του την επόμενη εβδομάδα. «Θα κάνουμε κυβέρνηση συνασπισμού τον Σεπτέμβριο», απάντησε το Unidas Podemos, υποστηρίζοντας ότι στη νέα κυβέρνηση του Σάντσεθ θα πρέπει να συμμετέχει και ο… Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ο Σάντσεθ προχώρησε σε «μονομερή διακοπή» του διαλόγου καταγγέλλοντας ότι ο Ιγκλέσιας διοργανώνει μια «στημένη ψηφοφορία» μέσα στο Podemos για να ψηφίσει «όχι» εναντίον του στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο ηγέτης της Αριστεράς «δεν μετακινήθηκε από τη μαξιμαλιστική θέση του». Η δεύτερη ψηφοφορία στην ισπανική Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου.

Ο ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς Αλμπέρτο Γκαρθόν ήταν ο πρώτος που σήκωσε το γάντι στον Σάντσεθ. «Ο Πέδρο Σάντσεθ μας κατηγορεί γιατί δεν του δίνουμε στήριξη άνευ όρων, όπως θα του άρεσε», τόνισε ο Γκαρθόν εκτιμώντας ότι ο Σάντσεθ «διεξάγει μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να χρεώσει το μπλόκο στην ψήφισή του στα υπόλοιπα κόμματα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της καταλανικής Αριστεράς CatComù Ζοάν Μένα Άρκα διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να «διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις... αφού στην πράξη δεν ξεκίνησαν ποτέ» και τόνισε ότι στην καταλανική Αριστερά «θα μας άρεσε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε για το πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για υπουργούς, εάν δεν έχουν μιλήσει πρώτα για το πρόγραμμα».

Ο Μένα, που είναι από τους αρχιτέκτονες της συνεργασίας της Αριστεράς με τους Σοσιαλιστές για την επανεκλογή της Άντα Κολάου στη δημαρχία της Βαρκελώνης, υπογράμμισε ότι «στον δήμο έχουμε 10 συμβούλους και οι Σοσιαλιστές 8 και δεν τους ζητήσαμε να βάλλουν τεχνικούς ή μέλη τους σε δευτερεύουσες θέσεις. Ζητάμε από τους Σοσιαλιστές να κοιτάνε στη Βαρκελώνη ή στις Βαλεαρίδες Νήσους», που οι Σοσιαλιστές ανέλαβαν τον έλεγχο της τοπικής κυβέρνησης με την ψήφο της Ενωμένης Αριστεράς.

Σημειώνεται ότι η Ενωμένη Αριστερά στήριξε χθες στις Αστούριες την εκλογή Σοσιαλιστή στην προεδρία της τοπικής κυβέρνησης, ενώ το ίδιο έκανε το Unidas Podemos και την Περιφέρεια [Αυτονομία] της Βαλένθια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL