Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τριγμοί στην κυβέρνηση Τραμπ από τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Επστάιν

Mέσα σε δυόμιση χρόνια και μετά και την παραίτηση του υπουργού Εργασίας Ακόστα, τα δυο τρίτα των υπουργικών χαρτοφυλακίων στις ΗΠΑ έχουν αλλάξει χέρια, επισημαίνει η Le Monde καθώς συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο Επστάιν στις ΗΠΑ.

Τριγμούς στην κυβέρνηση Τραμπ προκαλεί η υπόθεση Επστάιν η οποία βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη με νέες αποκαλύψεις, καθώς ο κατηγορούμενος χρηματιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας κατηγορείται τώρα και για δωροδοκία μαρτύρων.

Πράγματι, μετά τη χθεσινή παραίτηση του υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ Αλεξάντερ Ακόστα για τον προνομιακό τρόπο με τον οποίο κατηγορείται ότι αντιμετώπισε τον Επστάιν, αποκαλύφθηκε ότι ο Επστάιν, ο οποίος έχει  κριθεί προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, πλήρωσε στα τέλη του περασμένου έτους δύο δυνητικούς μάρτυρες, επιδιώκοντας να τους επηρεάσει. Αυτό ανέφεραν αργά την Παρασκευή οι εισαγγελικές αρχές, ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Monde παρατηρεί ότι, μέσα σε δυόμιση χρόνια και μετά και την παραίτηση Ακόστα, τα δυο τρίτα των υπουργικών χαρτοφυλακίων στις ΗΠΑ έχουν αλλάξει χέρια.  

Σε δικαστικά έγγραφα που κατέθεσαν χθες Παρασκευή οι εισαγγελείς στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ζητώντας να παραμείνει ο χρηματιστής στην φυλακή, μέχρι να δικαστεί, αναφέρεται ότι ο Επστάιν έστειλε εμβάσματα συνολικά 350.000 δολαρίων σε δύο άτομα, τα οποία δεν κατονομάζονται.

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επέστρεφε με το ιδιωτικό αεροσκάφος από το Παρίσι. Δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών και για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση. Εφόσον κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 45 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Le Monde 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις