Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
«Υπερήφανη και απογοητευμένη» αποχωρεί η Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Υπερήφανη και απογοητευμένη» αποχωρεί η Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία

Μιλώντας στο BBC την Παρασκευή 12/7 η ηγέτιδα των Συντηρητικών, η οποία βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις στην προσπάθειά της να βρει μια συμβιβαστική συμφωνία για το Brexit, παραδέχτηκε ότι υποτίμησε τις αντιδράσεις των βουλευτών.

«Νομίζω ότι θα είναι ένα μίγμα υπερηφάνειας επειδή έκανα τη δουλειά μου αλλά και απογοήτευσης, σε κάποιο βαθμό, επειδή υπήρχαν και άλλα πράγματα που ήθελα να κάνω», είπε, όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται με την αποχώρησή της από την εξουσία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 –δηλαδή τον μηχανισμό με τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία του «διαζυγίου» από την ΕΕ– η Μέι είπε ότι υπέθετε πως τα μέλη του κοινοβουλίου θα ενώνονταν και θα ενέκριναν μια συμφωνία για την αποχώρηση. «Αυτό που υποτίμησα ήταν ότι υπήρχαν άνθρωποι περιχαρακωμένοι στις θέσεις τους. Υποτίμησαν το ότι το κοινοβούλιο δεν ήταν πρόθυμο απλώς να υλοποιήσει αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι από το δημοψήφισμα. Θυσίασα τη θέση μου προσπαθώντας να πετύχω μια συμφωνία», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να την διαδεχθεί, κατανοεί τη σοβαρότητα του αξιώματος, η Μέι απάντησε ότι τόσο ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου όσο και ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ κατανοούν τις ευθύνες που θα έχουν. Ωστόσο απέφυγε να στηρίξει κάποιον από τους δύο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL