Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται πως δεν είναι μόνο το καμάρι όλων των Ελλήνων, αλλά και του Μιλγουόκι. Η πόλη-έδρα των Μπακς, ζει και αναπνέει για τον Ελληνα σούπερ σταρ, επομένως είναι φυσιολογικό να νιώθουν υπερήφανοι για το κατόρθωμά του να αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου στο NBA.

Τον τίτλο αυτό τον περίμεναν με μεγάλη προσμονή οι Μπακς και δεν έμειναν απλά στα συγχαρητήρια προς τον ηγέτη τους. Είχαν φροντίσει να έρθουν στην Ελλάδα και να φτιάξουν ένα συγκινητικό βίντεο από το γήπεδο των Σεπολίων, όπου απεικονίζεται ο Giannis να καρφώνει! Ελληνες θαυμαστές του, μιλάνε για τον μεγάλο σταρ και τον χαρακτηρίζουν MVP.

Συγχαρητήριο μήνυμα Προέδρου Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου προς τον Γιάννη

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε στο μήνυμά του προς τον κορυφαίο αθλητή:

«Έκανες και κάνεις υπερήφανους τους Έλληνες  όχι μόνο με το μοναδικό παράδειγμά σου, αλλά και με το κορυφαίο ήθος σου. Θερμά συγχαρητήρια και καλή, ακόμη πιο λαμπρή, συνέχεια».

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Αντετοκούνμπο

«Τα ξημερώματα γράφτηκε μια σπουδαία σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ένα δικό μας παιδί, ένας Έλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίχτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP της κανονικής περιόδου στο NBA», αναφέρει, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Νίκος Παππάς: Έχει πετύχει όχι μόνο ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος

"MVP το παιδί απ’τα Σεπόλια. Ο @Giannis_An34 έχει πετύχει όχι μόνο ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος. Μας κάνει υπερήφανους και για το ήθος του, όχι μόνο για το ταλέντο του. Κι ας μην έχει γεννηθεί από Έλληνες γονείς. Περήφανος για την Έλλάδα. Περήφανη και η Ελλάδα γι’αυτόν"  έγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

https://twitter.com/nikospappas16/status/1143421608431947776?ref_src=twsrc^tfw

Αλέξης Χαρίτσης: Περηφάνια και συγκίνηση

https://twitter.com/alexischaritsis/status/1143381386004508675?ref_src=twsrc^tfw

Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για Γιάννη Αντετοκούμπο

Μια μεγάλη αναγνώριση για έναν σπουδαίο αθλητή, αλλά πάνω από όλα για έναν θαυμάσιο άνθρωπο που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε! GR#GreekFreak μας κανείς υπερήφανους! #mvp, αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Μητσοτάκης.

Φώφη Γεννηματά: Ο Giannis Antetokounmpo το παιδί από τα Σεπόλια θριάμβευσε και έγινε ο Γιάννης του NBA

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffofigennimata%2Fposts%2F10157159297115729&width=500

Συγχαρητήρια στον Αντετοκούνμπο από Super League, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Συγχαρητήρια». Με αυτό το tweet η ελληνική Super League απευθύνθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την ανάδειξή του ως MVP της σεζόν στο ΝΒΑ. Ανάλογα tweet και από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.
 «The best example of the #DareToDream mentality. Congrats @Giannis_An34 #MVP» (το καλύτερο παράδειγμα νοοτροπίας εκείνων που τολμούν να ονειρεύονται», ανέφερε ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ.

 «Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη. Και είναι ακόμα η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται για σένα @Giannis_An34», ανέφερε ο Ολυμπιακός, ενώ η ΑΕΚ έγραψε: «Είσαι παράδειγμα για όλους μας! Συγχαρητήρια Γιάννη! #mvp»

Η αποθέωση Τζαμπάρ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, πρώτος και μοναδικός έως σήμερα παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, που είχε καταφέρει να κερδίσει το βραβείο MVP στο ΝΒΑ, ήταν εκείνος που παρουσίασε τον Έλληνα σούπερ σταρ στην τελετή των βραβείων 2019.

O θρύλος του ΝΒΑ, που κατάφερε να κρατήσει το βραβείο του MVP τρεις φορές στην διάρκεια της καριέρας του με τους Μιλγουόκι και ισάριθμες με τους Λέικερς, αναφέρθηκε στην ιστορία της ζωής του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εξιστόρισε την διαδρομή του, τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε εκείνος και η οικογένειά του, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, πως μοιραζόταν ένα ζευγάρι παπούτσια με τον αδελφό του Θανάση Αντετοκούνμπο, πριν φτάσει να γίνει σταρ στο ΝΒΑ.

ΠΣΑΚ:Ένας Έλληνας, MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!

Συγχαρητήρια από τον ΠΣΑΚ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την αναδειξή του ως κορυφαίος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ.

 «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

ΕΛΑΣ: Αθλητής φαινόμενο! Συγχαρητήρια

https://twitter.com/hellenicpolice/status/1143441327880900608?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL