Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
EΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Αναδιάρθρωση και πλέι οφ αλλάζουν το χάρτη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

EΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Αναδιάρθρωση και πλέι οφ αλλάζουν το χάρτη...

Τέσσερις φορές αναμένεται να αναμετρηθούν στο νέο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός...

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν πλέον, ο ποδοσφαιρικός χάρτης της χώρας στην επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι εντελώς διαφορετικός σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Κυρίαρχο στοιχείο είναι φυσικά η αναδιάρθρωση, που έχει εγκριθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς και περιλαμβάνει τον σχηματισμό τεσσάρων εθνικών κατηγοριών. Οι τρεις πρώτες θα είναι επαγγελματικές, με σημαντική οικονομική ενίσχυση και για τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία από την ΕΡΤ. Κι ενώ θα έχουμε λιγότερες ομάδες ανά κατηγορία, τελικά θα δίνονται περισσότεροι αγώνες και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί την εβδομάδα που μας πέρασε σημειώθηκε και μια σημαντική αλλαγή σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ...

Μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, η πρώτη στην ιεραρχία εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία, που πλέον θα ονομάζεται Σούπερ Λιγκ 1, θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή αγώνων πλέι οφ και πλέι άουτ. Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, η ανάδειξη της επόμενης πρωταθλήτριας ομάδας θα προέλθει για πρώτη φορά στα χρονικά του εγχώριου ανταγωνισμού μετά από διαδικασία πλέι οφ.

Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά. Πλέον υπάρχουν οι εξής εθνικές κατηγορίες: Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2, Φούτμπολ Λιγκ και Γ΄ Εθνική. Στη Σούπερ Λιγκ 1 θα συμμετάσχουν 14 ομάδες, στη Σούπερ Λιγκ 2 12, ενώ στη Φούτμπολ Λιγκ 14.

Η νέα Σούπερ Λιγκ 1 θα απαρτίζεται από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο, τον Άρη, τον Πανιώνιο, τη Λαμία, τον Παναθηναϊκό, τον Παναιτωλικό, την ΑΕΛ, τον Αστέρα Τρίπολης, την Ξάνθη, τον ΟΦΗ και τον "νεοφώτιστο" Βόλο. Στα πλέι οφ θα αγωνιστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της τελικής κατάταξης, ενώ αυτές των θέσεων 7-14 θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ. Οι ομάδες θα μεταφέρουν αυτούσια τη βαθμολογία που θα έχουν μετά το τέλος της κανονικής περιόδου των 26 αγωνιστικών και θα αγωνιστούν σε μια έξτρα διαδικασία 10 αγώνων. Φαίνεται πως θα υποβιβάζονται δύο ομάδες, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρχει μπαράζ του 13ου με τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2.

Στη νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ 2 θα συμμετάσχουν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Λεβαδειακός, ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο Πλατανιάς, ο Απόλλωνας Λάρισας, ο Εργοτέλης, η Παναχαϊκή, ο Α.Ο. Χανιά - Κισσαμικός, ο Απόλλωνας Πόντου, η Δόξα Δράμας, η Κέρκυρα και η Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Τέλος, στη Φούτμπολ Λιγκ θα πάρουν μέρος ο Ηρακλής, τα Τρίκαλα, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ασπρόπυργος, η Καβάλα, η Βέροια, ο Κρόνος Αργυράδων, ο Ο.Φ. Ιεράπετρας, ο Ιάλυσος Ρόδου, το Αιγάλεω, ο Ιωνικός, ο Θεσπρωτός, ο Π.Ο. Τρίγλιας Χαλκιδικής και ο Διαγόρας Ρόδου.

Αυτή είναι η διαμορφωμένη κατάσταση καθώς μπήκαμε στον Ιούνιο. Όμως, ενδέχεται κάποια πράγματα να διαφοροποιηθούν. Κάτι που βλέπουμε, άλλωστε, κάθε καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, φαίνεται πως υπάρχουν διάφοροι «μνηστήρες» για το ΑΦΜ της νεοφώτιστης ομάδας του ΝΠΣ Βόλου, που ήδη έχει αφήσει το στίγμα της, καθώς μετράει μόλις δύο χρόνια ιστορίας με ισάριθμες ανόδους στο διάστημα αυτό. Φυσικά μένει να δούμε και το αν οι πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν στην πράξη το μέλλον και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL