Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ξεκινάνε άμεσα τα πλέι οφ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινάνε άμεσα τα πλέι οφ

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφοί Αγγελόπουλοι αποχώρησαν στη μέση της διαδικασίας

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποχώρησε και πάλι στη μέση μιας διαδικασίας, αλλά οι υπόλοιπες ομάδες στο χθεσινο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να αρχίσουν άμεσα τα πλέι οφ της Μπάσκετ Λιγκ.

Αυτό που έφερε αλλαγή στα δεδομένα ήταν μια παράλειψη της νομικής υπηρεσίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, την οποία εντόπισε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός (δεν ζητήθηκε επανάληψη της αγωνιστικής), στην προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΚΕΔ στο ΑΣΕΑΔ για παράνομο ορισμό των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής. Ο ΕΣΑΚΕ στη χθεσινή συνεδρίαση επικύρωσε τη βαθμολογία και τα πλέι οφ αρχίζουν το προσεχές Σάββατο, με το αναλυτικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται σήμερα.

Στη διαδικασία επικύρωσης της βαθμολογίας το «παρών» έδωσαν 13 ομάδες, καθώς οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, αποχώρησαν νωρίτερα δηλώνοντας: "Δεν θα πάρουμε μέρος σε πραξικοπήματα. Αγνοούν ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Λένε άλλα τώρα. Ας ξεκινήσουν τα πλέι οφ μόνοι τους. Είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο θέμα του ΑΣΕΑΔ. Δεν κάναμε συζήτηση για τη διαιτησία. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε έτσι".

«Κάποιοι μίλησαν για πραξικόπημα. Όταν είναι 13-1, είναι δημοκρατία. Όλες οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα σε όλα τα θέματα, πλην μίας ομάδας που δεν ήθελε πλέι οφ, δεν ήθελε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Ήθελε να μπει παύλα, γιατί θα αναγκαστεί να παίξει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνος Παπαδόπουλος. 

Νωρίτερα με ψήφους 14-0 αποφασίστηκε αναδιάρθρωση στην Μπάσκετ Λιγκ κι έτσι το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα γίνει με 16 ομάδες (σώζονται Λαύριο και Κολοσσός Ρόδου), αλλά θα υποβιβαστούν 4 για να επιστρέψει στις 14 τη σεζόν 2020-2021. Εκκρεμεί η σχετική επικύρωση από την ΕΟΚ, που όμως είναι θετική. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην κατέβει μια ομάδα στα πλέι οφ ισχύει η ποινή υποβιβασμού και μετά την αναδιάρθρωση, καθώς, σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ, πρόκειται για ποινή, κάτι που προσυπέγραψαν οι 13 ομάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

Όλες οι ομάδες -πλην Ολυμπιακού- συμφώνησαν και για κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παραιτούνται, αν υπάρξει τελική συμφωνία, από τα συμβόλαια που έχουν με την CosmoteTV. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL