Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιώργος Βασιλειάδης για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου: Βιώσιμες επαγγελματικές κατηγορίες και ασφαλές περιβάλλον χρηματοδότησης για τις ομάδες

«Με αυτήν τη λογική οι αλλαγές δεν θα γίνουν ποτέ» επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ζήτησαν να μην ισχύσουν από φέτος οι αλλαγές

Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου καθιερώνει ένα «σοβαρό πλαίσιο» για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα οδηγήσει σε «βιώσιμες επαγγελματικές κατηγορίες» επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης παρουσιάζοντας τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Την τροπολογία υπερψήφισαν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε "παρών" και τα άλλα κόμματα την καταψήφισαν.

Ο Γ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι ο αριθμός των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες θα καθοριστεί από την ομοσπονδία. Σε σχέση με τις ανησυχίες για αύξηση των οικονομικών απαιτήσεων για τις ομάδες μετά την αναδιάρθρωση τόνισε ότι με τις αλλαγές καθιερώνεται ένα «ασφαλές περιβάλλον χρηματοδότησης», σε αντίθεση με το σημερινό «μη βιώσιμο» σύστημα.

Επιπλέον απάντησε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που ζήτησαν οι αλλαγές να ισχύσουν από την επόμενη χρονιά, καθώς έχει ήδη τελειώσει το πρωτάθλημα, και τους επισήμανε ότι όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν σε κάθε κατηγορία. Παρατήρησε δε ότι η ΕΠΟ και η Superleague από πέρυσι είχαν ζητήσει οι αλλαγές να γίνουν αυτήν τη χρονική περίοδο και σχολίασε ότι «με αυτήν τη λογική οι αλλαγές δεν θα γίνουν ποτέ».

«Άλλοι με ό,τι καταπιάνονται γίνεται παράγκα»

Ο Γ. Βασιλειάδης είχε έντονη αντιπαράθεση με τη βουλευτή της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, η οποία τον κατηγόρησε πως «με ό,τι καταπιάνεστε δημιουργείτε πρόβλημα» καταλογίζοντάς του και το ζήτημα με τις καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, αλλά και τα όσα έγιναν με τον τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Ο υφυπουργός σχολίασε δηκτικά ότι «άλλοι με ό,τι καταπιάνονται γίνεται παράγκα» προκαλώντας την Ά. Καραμανλή να δηλώσει δημοσίως αν αναπολεί το «παλιό καθεστώς» που ίσχυε στο ποδόσφαιρο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις