Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΠΑΟΚ / Φιέστα εντός και εκτός Τούμπας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΠΑΟΚ / Φιέστα εντός και εκτός Τούμπας!

Μεγάλες στιγμές θα ζήσουν σήμερα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ...

Σήμερα είναι η "αποφράδα" 21η Απριλίου, αλλά και μεγάλη μέρα για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Ο "δικέφαλος του βορρά" δεν μπόρεσε να νικήσει την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα κι έτσι η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 34 χρόνια, πήρε αναβολή μέχρι το βράδυ, γύρω στις 9 η ώρα.

Η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη, του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Αντελίνο Βιεϊρίνια χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στα δύο ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (Λεβαδειακός μέσα, ΠΑΣ Γιάννινα έξω) για να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο, κάτι που σημαίνει ότι είναι ήδη "πρωταθλητής" εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς ξεκίνησε τη διοργάνωση με -2 βαθμούς, εξ αιτίας της τιμωρίας του στο περσινό ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Με τον ΠΑΟΚ να είναι αήττητος σε 28 αγωνιστικές, βρίσκεται στη ζώνη της επιστημονικής φαντασίας το "σενάριο" να χάσει και τα δύο ματς που απομένουν, όταν σήμερα και με ισοπαλία παίρνει το πρωτάθλημα και τον Λεβαδειακό να έχει, ήδη, υποβιβαστεί. Την άλλη Κυριακή στα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να διατηρήσει και το αήττητο, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 55 χρόνια, με την ανάλογη επιτυχία του Παναθηναϊκού το 1964.

Η δίψα του κόσμου του ΠΑΟΚ να βρεθεί στις κερκίδες της Τούμπας σήμερα το βράδυ ήταν δεδομένη, κάτι που αποδείχθηκε και με την εξάντληση των εισιτηρίων σε λιγότερο από δυο ώρες, το πρωί της Πέμπτης. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει όσους περισσότερους φίλους της ομάδας μπορεί, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη στον Λευκό Πύργο, για να παρακολουθήσουν το ματς, αλλά και τη φιέστα στην Τούμπα, μέχρι να φθάσουν εκεί κι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας για την κορύφωση των πανηγυρισμών.

Οι φίλαθλοι που θα είναι σήμερα στην Τούμπα, εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από χρόνια, είναι πολύ πιθανόν να ζήσουν ιστορικές στιγμές κι από την άποψη ότι αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ στην έδρα του, όπως τη γνωρίζαμε τόσα χρόνια, καθώς είναι θέμα ημερών να μάθουμε το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατεδάφιση της και την κατασκευή της "νέας Τούμπας", με χρηματοδότη τον Ιβάν Σαββίδη. Ήδη επιτελείο της UEFA ήρθε στη Θεσσαλονίκη και επιθεώρησε το Καυταντζόγλειο, εκεί που θα "μετακομίσει" για δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να γίνουν τα έργα που χρειάζονται για τη βελτίωσή του για να χρησιμοποιηθεί στις προσεχείς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας.

Το μόνο δυσάρεστο, μέσα σ' αυτό το πανηγυρικό κλίμα, είναι ο σοβαρός τραυματισμός του Άντρε Αντελίνο Βιεϊρίνια την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα. Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας ήταν αυτός που έβγαλε το... κάρο από τη λάσπη, όταν υπήρξε απογοήτευση τα Χριστούγεννα, μετά την αποχώρηση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, πετυχαίνοντας, από τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, καθοριστικά γκολ στις αναμετρήσεις με τον Αστέρα στην Τρίπολη, τον Άρη στην Τούμπα και βέβαια στο 3-1 με τον Ολυμπιακό, που καθάρισε και τη... μπουγάδα του πρωταθλήματος. Ο πολυτιμότερος παίκτης φέτος της Σούπερ Λιγκ θα μείνει 6 έως 8 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Το μόνο που μπορείς να του ευχηθείς είναι "καλή επάνοδο"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL