Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
EΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ / Στη μάχη της Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

EΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ / Στη μάχη της Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός

Ο Ρικ Πιτίνο είναι αισιόδοξος πως θα παίξει τελικά ο Τζέιμς Γκιστ

Την πρώτη από τις δύο προσπάθειές του για να "σπάσει" την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει σήμερα το βράδυ (10.15 μ.μ., NOVA) o Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" είναι το αουτσάιντερ σ' αυτό το δίδυμο και ενδεχομένως αυτό να λειτουργήσει θετικά, μεταφέροντας το άγχος του φαβορί στη "βασίλισσα", που θα παίξει χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ. Αντίθετα, στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού υπάρχει αισιοδοξία πως θα αγωνιστεί τελικά ο Τζέιμς Γκιστ, με την τελική απόφαση να παίρνεται σήμερα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τον Τζέιμς Γκιστ να τρέχει. Ελπίζω να προπονηθεί, γιατί τις τελευταίες ημέρες είναι εκτός. Ελπίζω να αντέξει το γόνατό του. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης γι' αυτή τη σειρά και τον χρειαζόμαστε" δήλωσε ο Αμερικανός κόουτς λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή προπόνηση των "πρασίνων" στη Μαδρίτη.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του θα επιδιώξει να δώσει γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως στα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αρμάνι Μιλάνο, ο Αμερικανός κόουτς απάντησε: "Βλέπετε τον αντίπαλο και όχι τον Παναθηναϊκό. Δεν είμαστε σπουδαία ομάδα στα σουτ, οπότε αν περιοριστούμε στο σετ παιχνίδι, αναδεικνύονται όλες οι αδυναμίες μας. Σε όλο το γήπεδο, όμως, θα δείτε όλες τις δυνατότητές μας. Είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στον αιφνιδιασμό και τις χειρότερες στο μισό γήπεδο. Γι' αυτό και θέλουμε να τρέξουμε για να είμαστε στα πλεονεκτήματά μας. Παίζουν ρόλο στο μπάσκετ τα μπάτζετ, αλλά στον Παναθηναϊκό μ’ αρέσει η φιλοσοφία της ομάδας, η ιστορία και η δυναμική της και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έρθει η στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα είναι μια από τις ομάδες που θα βρίσκονται σταθερά στο φάιναλ φορ".

Απο πλευράς παικτών ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: "Πέραν του θέματος του Γκιστ, όλοι είμαστε έτοιμοι στην ομάδα να παλέψουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, εδώ που ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι λίγο πληγωμένος ο εγωισμός μας από τη μία πλευρά, έχουμε χάσει δύο παιχνίδια, ειδικά το δεύτερο, που θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε αρκετά καλύτερα απ' ό,τι στο ΟΑΚΑ για να νικήσουμε".

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Πάμπλο Λάσο εξέφρασε την άποψη πως η φετινή σειρά των πλέι οφ δεν θα είναι ίδια με πέρυσι, τότε που η Ρεάλ απέκλεισε με 3-1 τον Παναθηναϊκό: "Θα είναι δύσκολο να έχουμε ίδια σειρά με πέρυσι, αλλά θα ήθελα να έχει την ίδια κατάληξη".

* Στο άλλο σημερινό ματς των πλέι οφ η Αναντολού Εφές υποδέχεται (8 μ.μ.) την Μπαρτσελόνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL