Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 4η SPORTEXPO / Αύριο η υπογραφή Μνημονίου βαλκανικής συνεργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 4η SPORTEXPO / Αύριο η υπογραφή Μνημονίου βαλκανικής συνεργασίας

Με κεντρικό σύνθημα "Άθληση για όλους" και με βασικό άξονα την γνωστοποίηση της κοινής υποψηφιότητας -πρότασης της Ελλάδας, για τη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2028 μαζί με τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, έγιναν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Εκθέσεως Αθλητισμού και Εξοπλισμού, Sportexpo, που συνδιοργανώνει από τις 10 ώς τις 13 Απριλίου η ΔΕΘ με τη ΓΓΑ.

Την Έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, με την παρουσία του γγΑ Ιούλιου Συναδινού, της υφυπουργού Μακεδονίας -Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και πλήθους εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων σωματείων και ομοσπονδιών, φίλων του αθλητισμού, αλλά και αθλητών.

Βασικοί στόχοι της Έκθεσης η γνωριμία των νέων ανθρώπων και φιλάθλων με ερασιτεχνικά αθλήματα και κυρίως τα μη διαδεδομένα, η ενημέρωση για τις εξελίξεις στο κάθε αγώνισμα, η προβολή νέων αθλητικών προϊόντων, η διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων και οι επιδείξεις από έμπειρους αθλητές αγωνισμάτων στο ευρύτερο κοινό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο περιθώριο της 4ης Sportexpo δήλωσε: "Βρισκόμαστε σε μια διεθνή έκθεση όπως την ονειρευόμαστε. Είχα πει πριν δυο χρόνια πως γύρω από την Sportexpo θέλουμε να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη αυτό που πάντα ήταν: πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτές τις μέρες θα προταθεί το μήνυμα αυτό. Προφανώς οι επόμενες δυο μέρες είναι πάρα πολύ σημαντικές και το Σάββατο θα επισφραγιστεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη χώρα μας του Εuro 2028.

Είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για τις χώρες μας και την Θεσσαλονίκη αλλά και την Ελλάδα. Πλέον όλοι οι άνθρωποι του υφυπουργείου της γγΑ, των ομοσπονδιών, οι άνθρωποι που μάτωσαν τα χρόνια της κρίσης για να κρατήσουν όρθιο τον ελληνικό αθλητισμό, τώρα σχεδιάζουμε και δουλεύουμε για την επόμενη μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL