Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Από φέτος η αναδιάρθρωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Από φέτος η αναδιάρθρωση

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και οι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου στη χθεσινή συνάντηση...

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (2019-20) θα διεξαχθεί οριστικά με τη συμμετοχή 14 ομάδων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επέμεινε ότι "οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται" και η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων θα προχωρήσει άμεσα, αφού επήλθε οριστική συμφωνία με την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ, που ζητούσαν αρχικά να αναβληθεί για έναν χρόνο και να ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Παράλληλα θα προχωρήσει η νομοθέτηση της Σούπερ Λιγκ 2 με 12 ομάδες από τη νέα σεζόν και η Φουτμπολ Λιγκ θα έχει 14 ομάδες.

Στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της EΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, τον αντιπρόεδρο της Σούπερ Λιγκ Χρήστο Δάρα και τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδα Λεουτσάκο επήλθε η τελική συμφωνία. Από τη στιγμή που το υπογεγραμμένο συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τις επτά "άστεγες" ΠΑΕ στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έχει ισχύ για την επόμενη σεζόν, εφόσον τηρηθεί η συμφωνία για μείωση κατά δύο των ομάδων, οι φορείς του ποδοσφαίρου δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να συμφωνήσουν. Αυτό σημαίνει ότι οριστικά θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίοι της Σούπερ Λιγκ και ο τέταρτος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ.

"Προχωράμε στην αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί. Συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και, εφόσον βέβαια περάσει αύριο (σ.σ.: σήμερα) από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρυσι το καλοκαίρι" δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος σχολιάζοντας το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 με την ΕΡΤ (κλειστό διετές με 800.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και ένα εκατομμύριο ευρώ για τον δεύτερο) επεσήμανε: "Είναι μια γενναία επιχορήγηση, αλλά αυτό που θα πρέπει να καταδείξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη νέα χρονιά είναι ότι δικαιούται να παίρνει αυτά τα χρήματα αναβαθμίζοντας το προϊόν του".

Ενθουσιασμένος με τη συμφωνία ήταν ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος: "Ευχαριστούμε τον Γιώργο Βασιλειάδη, που είναι δίπλα μας, και την ΕΠΟ. Τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. Αυτό θέλαμε! Είναι μια γενναία απόφαση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ από του χρόνου μπαίνουν σε άλλο επίπεδο και αυτό χάρη στη βοήθεια του κυρίου Βασιλειάδη και του κυρίου Γραμμένου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL