Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ / Γ. Βασιλειάδης: "Πραγματοποιήσαμε σημαντική στροφή στην καταπολέμηση του ντόπινγκ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ / Γ. Βασιλειάδης: "Πραγματοποιήσαμε σημαντική στροφή στην καταπολέμηση του ντόπινγκ"

Στο Ζάππειο Μέγαρο ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εργασίες του 30ού Επετειακού Συμποσίου κατά της Φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ), που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

"Η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντική στροφή στην καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης, καθώς έχει τεθεί μεταξύ των προτεραιοτήτων της ΓΓΑ" επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της πανηγυρικής συνεδρίασης.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των οργανισμών αντιντόπινγκ των χωρών που μετέχουν, αναφέρθηκε στην προγραμματική σύμβαση του υφυπουργείου Αθλητισμού και του ΕΣΚΑΝ με τον κυπριακό οργανισμό και τη WADA, με στόχο -μεταξύ άλλων- την προετοιμασία μετατροπής του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ σε ανεξάρτητο εθνικό οργανισμό, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του, τόσο σε επίπεδο ελέγχων, όσο και σε επίπεδο παρέμβασης εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην αθλητική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα.

Επίσης ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ελληνικού εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ, που επιδιώκεται με νέες προσλήψεις, με την υπαγωγή του στο Ερευνητικό Κέντρο "Δημόκριτος", αλλά και με τη χρηματοδότησή του με 2.000.000 ευρώ την 1η Μαΐου για αγορά εξοπλισμού, όπως και στη συγκρότηση της εθνικής πλατφόρμας, μέσω της διεθνούς σύμβασης με την UNESCO.

Εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης, εισηγητής ήταν ο πρόεδρος του κυπριακού οργανισμού Μιχάλης Πέτρου, που αναφέρθηκε, ιστορικά, στις πρωτοβουλίες του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ντόπινγκ από το 1989 μέχρι σήμερα. Στην πανηγυρική συνεδρίαση ήταν επίσης παρόντες από ελληνικής πλευράς ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΚΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL