Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Για την πρόκριση σε νέο φάιναλ φορ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Για την πρόκριση σε νέο φάιναλ φορ

Ο Τζόρνταν Θίοντορ θα είναι κανονικά στη διάθεση του Λούκα Μπάνκι...

H κάτοχος του Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ ΑΕΚ θέλει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο της και για να τα καταφέρει, πρέπει να περάσει σήμερα το βράδυ (7.30 μ.μ., NOVA) το εμπόδιο της γερμανικής Μπάμπεργκ και να προκριθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Η διαφορά των 4 πόντων του πρώτου αγώνα (71-67) εύκολα ανατρέπεται, μόνο που η "Ένωση" θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιόνας Ματσιούλις, ενώ στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά- και ο Τζόρνταν Θίοντορ, κορυφαίος στη Γερμανία.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι δήλωσε σχετικά: "Το να μπεις στο φάιναλ φορ με τέτοιες συνθήκες θα είναι επιτυχία, αλλά και έκπληξη. Ξέρω ότι το να ξεπερνάς τις δυσκολίες και να παλεύεις μέσα από ατυχίες είναι μέρος της ταυτότητας της ΑΕΚ. Το να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση θα είναι κάτι μαγικό. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα στενοχωρήσουμε όχι μόνο του οπαδούς μας, αλλά πάνω απ’ όλα τους εαυτούς μας. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχουμε. Δεν θα αφήσουμε να μας επηρεάσουν ούτε οι τραυματισμοί, ούτε κάτι άλλο. Πλησιάζει μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της χρονιάς και πιστεύω πως θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια μοναδική ατμόσφαιρα".

Για τη συμμετοχή ή όχι του Θίοντορ είπε: "Θα είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσω εκτός παρκέ, αλλά είναι αδύνατο και να προβλέψω σε τι κατάσταση θα είναι. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το παιχνίδι".

Το "Νίκος Γκάλης" του ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο, αφού για πρώτη φορά σε αγώνα της ΑΕΚ θα ανοίξει και το πάνω διάζωμα. Η διοίκηση της "Ένωσης" ανακοίνωσε ότι ήδη καταρρίφθηκε το ρεκόρ εισιτηρίων (11.650), που είχε γίνει με τον ΠΑΟΚ, και με βάση την προπώληση δεν αποκλείεται να υπάρξει sold out.

Με την Μπάμπεργκ θα αγωνιστεί κανονικά ο Νίκος Ζήσης, που ήταν άρρωστος και δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Γερμανίας κόντρα στην Άλμπα, αλλά και ο καλύτερος "ψηλός" της γερμανικής ομάδας Κλιφ Αλεξάντερ, που είχε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι τις προηγούμενες ημέρες.

* Σήμερα διεξάγονται και οι άλλες τρεις αναμετρήσεις των προημιτελικών (σε παρένθεση τα σκορ στα πρώτα παιχνίδια): Αντβέρπ - Νίζνι Νόβγκοροντ (83-68), Τενερίφη - Χαποέλ Ιερουσαλήμ (73-75), Βίρτους Μπολόνια - Ναντέρ (75-83).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL