Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ / Μεγαλώνει διαρκώς τη συλλογή της!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ / Μεγαλώνει διαρκώς τη συλλογή της!

Η απονομή μεταλλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκοποβολής στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών...

Η Άννα Κορακάκη στα 23 της χρόνια βρίσκεται στην "ελίτ" της παγκόσμιας σκοποβολής και έχει πολλές πιθανότητες να επαναλάβει την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, με την κατάκτηση των δύο μεταλλίων, ενός χρυσού κι ενός χάλκινου και του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τις προηγούμενες μέρες, η Δραμινή πρωταθλήτρια κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αεροβόλων όπλων από απόσταση 10 μέτρων με πιστόλι στην κατηγορία των γυναικών, το μοναδικό που δεν είχε στη συλλογή της.

Στη διοργάνωση στο Όσιγιέκ της Κροατίας η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο χάνοντας το χρυσό για μόλις 0,3 του βαθμού, καθώς είχε ένα "κακό" 9,2 στις τελευταίες κρίσιμες βολές. Νικήτρια ήταν η Πολωνέζα Κλαούντια Μπρες, με 243,2 βαθμούς έναντι 242,9 της Ελληνίδας. Η Άννα Κορακάκη πλασαρίστηκε τρίτη μετά την πρώτη σειρά, ανέβηκε δεύτερη θέση στην επομένη και τέθηκε επικεφαλής στην τέταρτη και έμεινε στην κορυφή μέχρι την τελική δυάδα.

Με την εμφάνισή της αυτή η Άννα Κορακάκη επιβεβαίωσε την κλάση της και απέδειξε γιατί βρίσκεται -και με διαφορά- στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Η Ελληνίδα σκοπεύτρια βρίσκεται στην κορυφή με 2.186 βαθμούς, έναντι 1.707 της Σέρβας Ζοράνα Αρούνοβιτς και 1585 της Κορεάτισσας Μπόμι Κιμ.

Κι όμως η διοργάνωση δεν ξεκίνησε ιδανικά για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, καθώς στον προκριματικό λίγο έλειψε να αποκλειστεί. Ολοκλήρωσε στην έβδομη με σκορ 575/600 (95, 95, 93, 97, 99, 96) και 24 κεντρικά δεκάρια (24Χ), ενώ σε κάποια στιγμή βρέθηκε ακόμη και στην 16η θέση! Όμως, ο τελικός είναι αγώνας που ξεκινάει από το... μηδέν και όλες οι αθλήτριες διεκδικούν εξίσου μια θέση στο βάθρο. Να σημειωθεί ότι εκτός οκτάδας και τελικού έμεινε η Γαλλίδα Σελίνα Γκομπερβίλ κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Το καλύτερο σκορ στον προκριματικό με 578/600 πέτυχε η 22χρονη Ουγγαρέζα Βερόνικη Μαγιόρ, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό.

Λίγη ώρα μετά την επιτυχία της η Άννα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Έγινε! Το πρώτο μου μετάλλιο ως γυναίκα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με φοβερό τελικό! Πετάω από χαρά!". Απόλυτα δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός της, αφού τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα των αεροβόλων στην κατηγορία γυναικών δεν ήταν ιδιαίτερα... γούρικα γι' αυτήν τα προηγούμενα χρόνια. Το 2017 είχε μείνει εκτός τελικού στο Μάριμπορ της Σλοβενίας και πέρσι είχε πάρει την 7η θέση στο Γκιορ της Ουγγαρίας. Αντίθετα, είχε κατακτήσει το χρυσό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην κατηγορία νεανίδων το 2014 στη Μόσχα και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL