Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ: Ο δημοκρατικός δρόμος για τον ελληνικό αθλητισμό

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει:

"Οι εκδηλώσεις βίας που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και η προκλητική αμετροέπεια παραγόντων του ελληνικού μπάσκετ καταδικάζουν σε σήψη τον ελληνικό αθλητισμό. Οι προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών αναμετρήσεων και για την εμπέδωση κανόνων λειτουργίας και στον ελληνικό αθλητισμό οφείλουν να κλιμακωθούν.

* Η αστυνομία να βρίσκεται εκτός των γηπέδων και να παρεμβαίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μόνο όταν καλείται από τον υπεύθυνο ασφαλείας της Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας.

* Η πολιτεία άμεσα να νομοθετήσει ξεκάθαρο πλαίσιο για την ευθύνη της Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας και για τις ενέργειες των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας στο πλαίσιο πάντοτε του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

* Κάθε μέλος του αθλητικού κινήματος οφείλει ρητά να διεκδικεί την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την εφαρμογή στους αθλητικούς οργανισμούς της απλής αναλογικής και της ποσόστωσης φύλου που μόλις θεσπίστηκαν. Η εξυγίανση, που συστηματικά έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση του ΣYΡΙΖΑ, οφείλει να ολοκληρωθεί με κάθε κόστος".

Δείτε όλα τα σχόλια