Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σταμάτησε ένα ανεπανάληπτο σερί

Η κορυφαία στιγμή της 3ετίας για την Κατερίνα Στεφανίδη η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Επτά διαδοχικά μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις, τα πέντε χρυσά...

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη, αλλά η "είδηση" είναι ότι μέσα σ' αυτά τα μετάλλια δεν είναι κάποιο που κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη, όπως μας είχε συνηθίσει... Η "χρυσή" Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης του άλματος επί κοντώ, πήρε την τέταρτη θέση, αλλά η Ελλάδα δεν έχασε το μετάλλιο στο αγώνισμα, αφού το χάλκινο πήρε, με διαφορά προσπαθειών, η Νικόλ Κυριακοπούλου (4.65μ.).

Από την αρχή του 2016 μέχρι σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών βρέθηκε επτά διαδοχικές φορές στο βάθρο των νικητριών όλων των μεγάλων διοργανώσεων, με πέντε χρυσά μετάλλια, τα τέσσερα διαδοχικά, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το σερί των επιτυχιών της Στεφανίδη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ (4.80μ.) και ακολούθησαν τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του 2016 στο Άμστερνταμ (4.81μ.), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (4.85μ.), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2017 στο Βελιγράδι (4.85μ.), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του 2017 στο Λονδίνο (4.91μ.), το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ (4.80μ.) και το δεύτερο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου πέρσι τον Αύγουστο στο Βερολίνο (4.85μ.)

Από το 2014, που πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης (4.60μ.) μέχρι φέτος στη Γλασκώβη, μόνο σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση δεν ανέβηκε στο βάθρο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στο Πεκίνο, καθώς ήταν πρώτη επιλαχούσα (4.45μ. στον προκριματικό). Την ίδια χρονιά (2015) είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα (4.75μ.), κάτι που σημαίνει ότι η Στεφανίδη έχει κατακτήσει εννέα μετάλλια στις ένδεκα τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (5 χρυσά - 2 αργυρά - 2 χάλκινα)!

Ειδικά από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη έχει σημειώσει σε 27 αγώνες της (9 στον κλειστό, 18 στον ανοιχτό) επιδόσεις πάνω από τα 4.80μ., μια εντυπωσιακή "συγκέντρωση" αλμάτων, δείγμα της σταθερότητας που τη διακρίνει, αν αναλογιστεί κάποιος ότι το πανελλήνιο ρεκόρ της είναι "μόλις" 4.91μ. (5η επίδοση στον κόσμο όλων των εποχών) από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2017.

Σ' αυτό το διάστημα των τριών χρόνων η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε άλλο ένα ανεπανάληπτο αήττητο σερί με 19 διαδοχικές νίκες από τις 11 Φεβρουαρίου του 2017 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου του 2018 , ενώ κατέκτησε τρεις διαδοχικές φορές την πρωτιά στη σειρά των Ντάιμοντ Λιγκ και νίκησε στη Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων το 2017 στη Λιλ.

Δείτε όλα τα σχόλια