Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι, κατά τη γνώμη μας, η καλύτερη αθλητική διοργάνωση στον πλανήτη. Προσφέρει πλούσιο θέαμα, έχει εξαιρετική ποιότητα και μεγάλες μονομαχίες με πολλά γκολ!

Από τη φάση των "16" και μετά (τα πράγματα στους ομίλους, αρχικά, είναι πιο... χαλαρά), ο ρυθμός και η ένταση των αγώνων χτυπάει... κόκκινο. Σωστή χαρακτηρίζουμε την απόφαση της UEFA στη διοργάνωση να συμμετέχουν εκτός από τους πρωταθλητές και ομάδες που κατέλαβαν τις τρεις επόμενες θέσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως είναι αυτά της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Αγγλίας... Ομάδες με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές έτοιμους για όλα σε έδρες των μεγάλων κλαμπ... Φέτος στη φάση των "16" πρώτη "έκπληξη" ο αποκλεισμός της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένας αποκλεισμός που οφείλεται στα παιδαριώδη λάθη των "Γάλλων" και όχι στις ικανότητες των "Άγγλων". Η Πόρτο, πιο τυχερή, άφησε έξω τη Ρόμα, που έχασε την πρόκριση στην παράταση από ένα... χωρίς λόγο πέναλτι του Φλορέντσι. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε να ανέβει και κανένα βουνό. Φιλοδώρησε εύκολα με δέκα γκολ -στα δύο παιχνίδια- την ευάλωτη και αφελή Σάλκε. "Δεύτερη έκπληξη", ο αποκλεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης από τον εξαιρετικό Άγιαξ!

Οι Ισπανοί, παρότι είχαν νικήσει μέσα στο Άμστερνταμ, δέχθηκαν τέσσερα γκολ στην έδρα τους από τους "Ολλανδούς"! Βέβαια οι "Μαδριλένοι" και στο εγχώριο πρωτάθλημά τους φέτος δεν βλέπονται. Σε πτώση αυτή την εποχή η Ντόρτμεμουντ, δίκαια έμεινε έξω από την ικανή για όλα Τότεναμ. Η Γιουβέντους είχε δύσκολη αποστολή κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά πέρασε δίκαια στην επόμενη φάση με χατ τρικ του Ρονάλντο! Οι Ισπανοί για ακόμη μία φορά έπαιξαν σε μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι για να μην... συμβεί τίποτα και το πλήρωσαν. Απλοϊκή η ιδέα του Αλέγκρι να φέρνουν οι παίκτες την μπάλα -συρτά ή ψηλά- στη μικρή περιοχή της Ατλέτικο... "Φαβορί" για το τρόπαιο φέτος στη διοργάνωση η Μπαρτσελόνα, διέσυρε τη Λιόν. Η Μπάγερν Μονάχου, χωρίς να είναι χειρότερη από τη Λίβερπουλ, έμεινε έξω από δικά της λάθη...

Στη Σούπερ Λιγκ δεσπόζει το ντέρμπι των "αιωνίων" σήμερα το βράδυ (7 μ.μ., ΕΡΤ), στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θέλει τη νίκη ο Παναθηναϊκός, που κυνηγάει την προνομιούχο 5η θέση της βαθμολογίας. Για το γόητρο θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός.

Το πρόγραμμα: ΟΦΗ - Λεβαδειακός (3 μ.μ., Nova), Ατρόμητος - ΑΕΚ (4 μ.μ., ΕΡΤ), Πανιώνιος - Ξάνθη (7.30 μ.μ., Nova).

Αύριο η συνάντηση Άρη - Απόλλωνα (7 μ.μ., ΕΡΤ), στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL