Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
ΣΗΜΕΡΑ H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΑΒ / "Στον αέρα" τα ντέρμπι των "αιωνίων" της Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΗΜΕΡΑ H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΑΒ / "Στον αέρα" τα ντέρμπι των "αιωνίων" της Κυριακής

Σήμερα θα αποφασίσει η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) σχετικά με το ζήτημα που αφορά την παράλληλη διεξαγωγή των ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, τα οποία είναι προγραμματισμένα για την προσεχή Κυριακή 17 Μαρτίου. Η ΔΕΑΒ, προκειμένου να αποφασίσει, ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες από την αστυνομία σχετικά με τους λόγους που κρίνεται απαραίτητη η αναβολή μίας εκ των δύο αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ o Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 7 μ.μ., ενώ δύο ώρες νωρίτερα (5 μ.μ.) έχει οριστεί από την ΕΣΑΚΕ το αντίστοιχο ντέρμπι για τη 19η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ στο ΣΕΦ. Πάντως, ακόμη κι αν αποφασιστεί πως το ντέρμπι «αιωνίων» στο μπάσκετ θα διεξαχθεί την Κυριακή, η ΚΑΕ Ολυμπιακός επιμένει πως δεν θα "κατέβει" να αγωνιστεί αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές.

Έτσι, είναι πιθανότερο να αναβληθεί το ματς του μπάσκετ, αν και δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες λόγω των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα. Αντίθετα, στο ποδόσφαιρο, όλες οι Τετάρτες είναι "ελεύθερες", αφού και οι δύο έχουν αποκλειστεί από το Κύπελλο, ενώ ο Ολυμπιακός δεν συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

"Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές. Να σεβαστούμε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είσαι σε όλα τα επίπεδα δυνατός. Και στη διοίκηση, στους παίκτες, στους διαιτητές, στους προπονητές. Δεν είναι δικό μου θέμα ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτηση και αυτή έχει την αρμοδιότητα" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ΕΡΤ.

"Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βρήκε τη λαλιά του ύστερα από έναν μήνα. Αυτά που λέει προκαλούν μόνο γέλιο. Το να μιλάει αυτός για νόμους και κανόνες μας ξεπερνάει. Ο άνθρωπος δηλαδή που δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και φεύγει από το γραφείο σαν φυγάς" σχολίασε από την πλευρά της της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά: "Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία, πρέπει να φύγουν οι σκιές. Η ομοσπονδία πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για ένα καθαρό περιβάλλον, ώστε να μην μπορεί κανένας να πει οτιδήποτε. Δεν συμφωνώ με τους ξένους διαιτητές. Προφανώς και δεν επιτρέπεται η ομοσπονδία να υποχωρεί σε πιέσεις, αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα, πρέπει η ομοσπονδία να παίρνει κάθε μέτρο και εμείς να ασκούμε πιέσεις για να διασφαλίσουμε μια κανονικότητα".

* Για την 18η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Άρης - Κολοσσός 75-81, Ήφαιστος Λήμνου - Περιστέρι 77-73, Κύμη - ΠΑΟΚ 73-90, Προμηθέας - Ρέθυμνο 86-81, Χολαργός - ΑΕΚ 70-81, Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 96-71, Λαύριο - Ολυμπιακός 76-81.

* Ο Γιάνις Τίμα παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό στη ρωσική Χίμκι και το καλοκαίρι θα επιστρέψει στον Πειραιά, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2020 με τους "ερυθρόλευκους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL