Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
UEFA - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / "Στα μαλακά" έπεσε η ΑΕΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

UEFA - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / "Στα μαλακά" έπεσε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ γλίτωσε τον αποκλεισμό, παρά τις απαράδεκτες εικόνες στο ΟΑΚΑ...

Δεν ήταν πολύ βαριά η "καμπάνα" της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, με τη ρίψη βομβών μολότοφ και άλλων αντικειμένων στους Ολλανδούς φιλάθλους.

Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τιμώρησε την ελληνική ομάδα με ένα χρόνο αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά με διετή αναστολή. Η ουσιαστική τιμωρία είναι ότι η ΑΕΚ θα κληθεί να δώσει δύο ματς για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ κεκλεισμένων των θυρών, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 80.000 ευρώ.

Η απόφαση σημαίνει ότι η "Ένωση" θα συμμετάσχει κανονικά το καλοκαίρι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποφεύγοντας μια τιμωρία που θα μπορούσε να φέρει μεγάλο πλήγμα στο κύρος της, αλλά και στον οικονομικό τομέα. Στην ΑΕΚ γνώριζαν ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού και είχαν επικεντρωθεί στην προσπάθεια ύπαρξης ποινής με ανασταλτικό χαρακτήρα, όπως τελικά έγινε. Είναι προφανές ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ οφείλουν να είναι κάτι παραπάνω από προσεκτικοί τα επόμενα δύο χρόνια, για να μην ενεργοποιηθεί η τιμωρία του αποκλεισμού.

Η UEFA είχε ορίσει, μετά τα γεγονότα και το απολογητικό μας υπόμνημα ειδικό επιθεωρητή, που ξεκίνησε έρευνα από τον Δεκέμβριο (με καταθέσεις, οπτικοακουστικό υλικό, δημοσιεύματα κ.λπ.) και την ολοκλήρωσε στα μέσα Ιανουαρίου, μέσα σε άκρα μυστικότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος της καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης.

Στο να μην τιμωρηθεί με αποκλεισμό η ΑΕΚ έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι απέφυγε να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα των γεγονότων και τις εκθέσεις, ενώ καταδίκασε πρώτη στην ανακοίνωσή της τα επεισόδια και συνομολόγησε τα περισσότερα εξ αυτών. Επιπλέον, επισημάνθηκαν τα όρια ευθύνης του συλλόγου και η άμεση αντίδραση μετά τα γεγονότα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, όπως είχε διαμορφωθεί πριν από την έναρξη του ματς.

Η υπόθεση έκλεισε χωρίς καμία τιμωρία για τον Άγιαξ, παρά την ανάρμοστη συμπεριφορά και δικών του οπαδών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL