Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ / Μεγάλη ανατροπή στη Νέα Σμύρνη (2-1)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ / Μεγάλη ανατροπή στη Νέα Σμύρνη (2-1)

Ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα. Στη Νέα Σμύρνη, κάτω από συνεχή βροχή, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, προηγήθηκε 0-1, αλλά ο Πανιώνιος, που δεν είχαν καν τελική προσπάθεια, ισοφάρισε 1-1 και πήρε τη νίκη (2-1) στις καθυστερήσεις!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν "μονόλογος" για τον ΠΑΟΚ, που δεν μπόρεσε να σημειώσει γκολ. Το 0-1 σημειώθηκε στο 57', όταν ο Γιαννούλης σέντραρε από αριστερά, ο Κότνικ απέτυχε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και προ κενής εστίας ο Σβιντέρσκι σκόραρε.

Στο 74' ο Τσιλούλης απέφυγε τον Γιαννούλη από δεξιά και στο γύρισμά του ο Ντουρμισάι στο δεύτερο δοκάρι έκανε ανενόχλητος το 1-1. Στο 86' ο Πασχαλάκης έσωσε σίγουρο γκολ σε δυνατό σουτ του Σπιριντόνοβιτς, αλλά στο 91' έχασε την μπάλα σε φάουλ του επιθετικού του Πανιωνίου και ο Σταυρόπουλος πέτυχε το 2-1 σε κενή εστία!

* Μέσα σε βροχή Λαμία και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το "χορταστικό" 3-3, που δίνει προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά στην ομάδα του Πειραιά. Πάντως, τα περισσότερα από τα έξι γκολ ήταν αποτέλεσμα κακής αμυντικής λειτουργίας, παρά καλών επιθετικών ενεργειών.

Τα λάθη ξεκίνησαν από το 9', όταν ο Χουτεσιώτης δεν μπόρεσε να αποκρούσει ένα αδύναμο σουτ του Τσούκαλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, που ισοφάρισε σε 1-1 μετά από 3'. Ο Σολδάνο έκανε σέντρα από αριστερά και ο Χασάν άφησε την μπάλα στον Ζιλ Ντίας, που χωρίς αντίπαλο στην περιοχή της Λαμίας πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Σαράνοφ. Το πιο μεγάλο σφάλμα σημειώθηκε από τον Μπουχαλάκη στο 31', όταν, κόντρα στη ροή του αγώνα, πλάσαρε σαν... επιθετικός τον εμβρόντητο Χουτεσιώτη, σε σέντρα του Πίτι και η Λαμία προηγήθηκε 2-1 με αυτογκόλ.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε εκ νέου στο 51' με σουτ του Σολδάνο από το ύψος του πέναλτι, αλλά πριν τη μεταβίβαση του Τσιμίκα η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ. Στο 2-3 του Ολυμπιακού ήταν σειρά για λάθος του κέντρου άμυνας της Λαμίας, όπου βρήκε την ευκαιρία ο Χασάν και σκόραρε με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής στο 61'. Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε στο επόμενο λεπτό (62') ο Τσούκαλος, που πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ, με γυριστό σουτ μετά από συρτή σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου από δεξιά.

Σήμερα Ατρόμητος - ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήρθε στην Αθήνα, "έδωσε τα χέρια" με την ΑΕΚ, χθες το απόγευμα προπόνησε για πρώτη φορά τη γνώριμή του ομάδα και σήμερα (7 μ.μ.) θα κάτσει στον πάγκο στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι δύο μονομάχοι του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου θα κατέβουν με όλα τα "όπλα" που διαθέτουν οι δύο προπονητές. Με την ΑΕΚ θα παίξει και ο Άντρε Σιμόες μια μέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του (μέχρι το 2023).

* Νωρίτερα (5 μ.μ.), ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο "Παγκρήτιο"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL