Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΒΟΥΛΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ / Ριζοσπαστικές αλλαγές στην ιπποδρομιακή κοινότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΟΥΛΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ / Ριζοσπαστικές αλλαγές στην ιπποδρομιακή κοινότητα

Νέες τομές όσον αφορά τα θέματα του ιπποδρόμου φέρνει το αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και αφορά τις αλλαγές στη Φίλιππο Ένωση (ΦΕΕ). Όπως επισημαίνεται στη σχετική διαβούλευση, στόχος του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι να τεθούν νέες βάσεις νομιμότητας και εκδημοκρατισμού της ΦΕΕ, καθώς σχεδόν σύσσωμη η ιπποδρομιακή κοινότητα επιζητούσε αλλαγές, με πολλά μέλη της να καταγγέλλουν περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων και αυθαίρετες πρακτικές.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έρχεται να ικανοποιήσει πολλά από τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα της ιπποδρομιακής κοινότητας και αποτελεί ασπίδα προστασίας για τις 3.000 οικογένειες, που ζουν από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα.

Το πλαίσιο λειτουργίας της ΦΕΕ παρέμενε ουσιαστικά το ίδιο από το 1938, δηλαδή από τη δικτατορία του Μεταξά. Με το νέο νομοσχέδιο μπαίνει τέλος ως "κλειστό κλαμπ αθανάτων", καθώς τα μέλη της μπορούν να αυξηθούν σε 100. Ακόμη προωθείται η πολυφωνία εντός του Δ.Σ. της ΦΕΕ και η συναίνεση (π.χ. υποχρεωτική λήψη αποφάσεων με αυξημένη πλειοψηφία 2/3) για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τις ιπποδρομιακές τάξεις (π.χ. Κώδικας Ιπποδρομιών, στελέχωση Επιτροπών Ιπποδρομιών κ.ά.).

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ρητή διάταξη του νομοσχεδίου, σημαντικός θα είναι ο εποπτικός ρόλος της Πολιτείας, καθώς οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΦΕΕ για κομβικά ζητήματα υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας από τον εκάστοτε υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν ρητές προβλέψεις για το ποιοι δεν μπορούν να οριστούν ελλανοδίκες και μέλη της Επιτροπής Ιπποδρομιών. Επιπλέον προβλέπεται ρητά ότι οι ελλανοδίκες, τα μέλη της Επιτροπής Ιπποδρομιών, ο γενικός διευθυντής και το προσωπικό της ΦΕΕ απαγορεύεται να συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, σε ιπποδρομιακό στοιχηματισμό ή να αναμειγνύονται, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στη φροντίδα των αλόγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL