Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
TENIΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝO OPEN / Ο Φέντερερ "υποκλίθηκε" στον Τσιτσιπά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

TENIΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝO OPEN / Ο Φέντερερ "υποκλίθηκε" στον Τσιτσιπά!

"Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή..."

Μία από τις μεγαλύτερες σε σημασία νίκες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού πέτυχε στο Αυστραλιανό Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού στους "16" της διοργάνωσης απέκλεισε τον "βασιλιά" του αθλήματος Ρότζερ Φέντερερ. Χαρακτηριστική περίπτωση του γνωμικού "η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή...".

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστα, κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά Γκραν Σλαμ νικώντας τον Ελβετό, που υπερασπιζόταν τον τίτλο του στην Αυστραλία, με 3-1 σετ, με τα τρία από τα τέσσερα σετ να κρίνονται στο "τάικ μπρέικ": 6-7 (9-11), 7-6 (7-3), 7-5, 7-6 (7-5), υποχρεώνοντας τον κάτοχο 20 Γκραν Σλαμ να αποχωρήσει νωρίς από τη διοργάνωση.

Ο αγώνας διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες κι αυτό που κάνει τόσο σημαντικό το επίτευγμα του Τσιτσιπά είναι ότι ο έμπειρος αντίπαλός του είχε 12 ευκαιρίες για να του "σπάσει" το σερβίς, αλλά δεν τα κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα! Αντίθετα, ο Έλληνας τενίστας "έσπασε" το σερβίς του Φέντερερ στο τρίτο σετ κι έτσι αυτό δεν κρίθηκε στην... παράταση!

Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά έκανε τον γύρο του κόσμου και πολλοί πλέον τον χαρακτηρίζουν ως το "next big thing" του αθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο "θρύλος" του τένις Τζον ΜακΕνρόου, που έκανε χρέη παρουσιαστή στη Μελβούρνη, είπε στη διάρκεια της συνέντευξης με τον Τσιτσιπά ότι "ζήσαμε σήμερα την αλλαγή σκυτάλης στο τένις", ενώ κι ο ίδιος ο Φέντερερ στις δηλώσεις παραδέχθηκε από έχασε από έναν αντίπαλο που "έπαιξε καλύτερα".

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να το πιστέψει: "Δεν υπάρχει τρόπος να το περιγράψω. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Ο Φέντερερ είναι ένας θρύλος του αθλήματος. Τον σέβομαι τόσο πολύ. Τον θαυμάζω από τα έξι μου χρόνια. Ήταν όνειρο για εμένα και μόνο να είμαι εδώ και να τον αντιμετωπίσω. Το να τον νικήσω κιόλας, δεν μπορώ να το περιγράψω!".

Σήμερα τα χαράματα για την Ελλάδα (η αναμέτρηση ξεκινάει μετά τις 3.30 και θα ολοκληρωθεί πιθανότατα με την ανατολή του ηλίου) ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, που προέρχεται από 9 σερί νίκες και είναι Νο 22 στον κόσμο. Ο Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη επί του Φέντερερ, ανέβηκε στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (ήταν στη 15η) και έχει το προβάδισμα, ειδικά αν πλησιάσει την απόδοση της Κυριακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL