Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΝΒΑ / "Φουλ" για MVP o Γιάννης Αντετοκούνμπο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΝΒΑ / "Φουλ" για MVP o Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Απίστευτα τα αθλητικά πρόσόντα του Γιάννη Αντετοκούνμπο...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί από νίκη σε νίκη τους Μιλγουόκι Μπακς και το κορυφαίο αμερικανικό δίκτυο ESPN θεωρεί ότι είναι πρώτος υποψήφιος για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη (ΜVP) του ΝΒΑ!

Η πρόβλεψη αυτή ήρθε μόλις μία μέρα πριν την επιστροφή των Μπακς στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας, έχοντας μάλιστα το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ με 33 νίκες και μόλις 12 ήττες. Τελευταίο του "θύμα" τους οι Γκρίζλις, που έχασαν μέσα στο Μέμφις με 111-101, ενώ ο Έλληνας άσος πέτυχε ακόμη ένα "double-double", με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ (10/13 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7/8 βολές ), 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα σε μόλις 22' συμμετοχής.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε 54,5% των ψήφων πρωτιάς και 172 πόντους για ΜVP από τους experts του ESPN, αφήνοντας πίσω του τον Τζέιμς Χάρντεν (45,5% και 166 πόντοι), τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (19 πόντοι), τον Καουάι Λέοναρντ (15 πόντοι) και τον δύο φορές ΜVP Στεφ Κάρι (7 πόντοι). Οι ελπίδες για ανακήρυξη του Αντετοκούνμπο σε MVP δεν είναι, πλέον, καθόλου εξωπραγματικές. Με μέσο όρο τους 26,7 πόντους, τα 12,6 ριμπάουντ, τις 5,9 ασίστ, τα 1,3 κλεψίματα, τα 1,5 κοψίματα και την πορεία του Μιλγουόκι, που συνδυάζει θέαμα και ουσία, ο "Giannis" βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ σε ηλικία μόλις 24 χρόνων (γεννημένος στις 6 Δεκεμβρίου 1994).

Παράλληλα, ο τεχνικός των Μπακς Μάικ Μπουντενχόλζερ προπορεύεται στα προγνωστικά για τον τίτλο του τεχνικού της της χρονιάς με ποσοστό 52,3%, ενώ τα "Ελάφια" θεωρούνται δεύτερο φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο στην Ανατολή (ποσοστό 11,4% ψήφων πρωτιάς) μετά τους Τορόντο Ράπτορς (79,5%) και βρίσκονται στην πέμπτη θέση για τον τίτλο του ΝΒΑ (ποσοστό 2,4% ψήφων πρωτιάς), με τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να είναι και πάλι το απόλυτο φαβορί (90,9% ψήφοι πρωτιάς).

Αυτός βέβαια που "σαρώνει" στις εκτιμήσεις των ειδημόνων του ESPN είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Ντόνσιτς, καθώς ο νεαρός Σλοβένος συγκεντρώνει το ασύλληπτο 97,7% για rookie (πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης) της χρονιάς!

Oι εκτιμήσεις του ESPN έρχονται να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά του έγκυρου αθλητικού σάιτ 12UP, που από τα τέλη Νοεμβρίου είχε προβλέψει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρώτος υποψήφιος για MVP της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ. Ο Γιάννης συγκέντρωνε 40% στις πιθανότητες για να πάρει το βραβείο, ενώ Κέβιν Ντουράντ και Κάιλ Λόουρι ακολουθούσαν με 14,7% και 10,9% αντίστοιχα. Η ιστοσελίδα 12UP έγραψε τότε για τον Έλληνα σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς:

"Γνωρίζαμε όλοι ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν προετοιμασμένος και έτοιμος για μια σεζόν MVP, αργά ή γρήγορα, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα το έκανε με τέτοιο κυρίαρχο τρόπο. Ενώ υπάρχουν πολλά παιχνίδια που απομένουν ακόμα στη σεζόν, για τους άλλους παίκτες, προκειμένου να τρέξουν προς την κορυφαία ατομική διάκριση του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είναι ο απόλυτος πρώτος στην κούρσα αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αν έχετε παρακολουθήσει τον 'Greek Freak' αυτή τη σεζόν. Οι Μπακς μοιάζουν με μια μεγάλη ομάδα συνολικά αυτή τη σεζόν και ο Γιάννης παίζει τρομερά, με μέσο όρο 27 πόντους, 13 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο 'Greek Freak' έρχεται για το τρόπαιο του MVP και δείχνει γιατί μπορεί να γίνει το επόμενο πρόσωπο του πρωταθλήματος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL