Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - "KORIOPOLIS" / Ένοχος μόνο ο Τσακογιάννης!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - "KORIOPOLIS" / Ένοχος μόνο ο Τσακογιάννης!

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση των Αχιλλέα Μπέου, Δημήτρη Μπάκου, Γιώργου Μποροβήλου, Γιάννη Κομπότη και όσων κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία στην υπόθεση για τους "στημένους" αγώνες, που είναι γνωστή ως "Koriopolis".

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία έξι μηνών από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, ένοχος κρίθηκε μόνο ο Γιώργος Τσακογιάννης για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων. Απαλλακτική πρόταση λόγω αμφιβολιών υπήρξε και για τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο. Συνολικά, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή 11 ατόμων με τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αθωώθηκαν οι Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος, Δημήτρης Μπάκος, Ανδρέας Δημόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νίκος Παντελής, Γιώργος Πουλόπουλος, Πέτρος Ρουτζιέρης, Χαράλαμπος Τάμπασης, Στάθης Προβατίδης, Γιάννης Ναυρινιάδης, Παύλος Δήμου, Μιχάλης Τζιβελέκης και Βασίλης Αδαμάκης.

Ένοχοι κρίθηκαν, εκτός του Γιώργου Τσακογιάννη, οι Βασίλης Καρακούλιας, Βασίλης Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Θανάσης Ντότσης, Μάκης Σιδηρόπουλος, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργος Τσεκερίδης, Γιώργος Διγώνης και Γιώργος Γαλαίος.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο αφορά, στον Γιώργο Τσακογιάννη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Για τους υπόλοιπους, η ποινή φυλάκισης είναι με τριετή αναστολή. Η εισαγγελέας της έδρας Ευδοκία Πούλου είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αλλά η τελική απόφαση ήταν διαφορετική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL