Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ / Συνεργασία για τρεις μεγάλες συνδιοργανώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ / Συνεργασία για τρεις μεγάλες συνδιοργανώσεις

Πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι συνεδρίαση μεταξύ των υπουργών αρμόδιων για τα θέματα αθλητισμού της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, καθώς και των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των τεσσάρων χωρών. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα συντονισμού για την προετοιμασία για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. Η ομάδα συντονισμού θα αποτελείται από τέσσερις εκπροσώπους από κάθε χώρα, δύο θα είναι κυβερνητικά στελέχη και δύο εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, που θα συνεδριάσει ξανά τον προσεχή Φεβρουάριο στη Σόφια.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Γυναικών του 2021, καθώς και η συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας στη Sport Expo που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Απρίλιο. Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης μεταφέρθηκαν στην τετραμερή σύνοδο των ηγετών των κρατών των τεσσάρων χωρών ώστε να ενταχθούν στον κεντρικό σχεδιασμό συνεργασίας των τεσσάρων χωρών.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη συνάντηση, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά επισήμανε ότι το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια και το γεγονός ότι η συνυποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή στη συνεργασία των τεσσάρων χωρών.

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Ο βασικός στόχος της κοινής υποψηφιότητας είναι να έρθουν οι χώρες μας κοντά. Έχουμε κοινό όραμα και στόχο και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι οι περιοχές αυτές, που έχουν πληγεί με ακραίες καταστάσεις, ενωμένες γύρισαν σελίδα. Επομένως, μέχρι στιγμής ο στόχος μας έχει επιτευχθεί, γι' αυτό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Έχουν μπει οι βάσεις να ξεκινήσουμε με σοβαρότητα την υποψηφιότητα. Νομίζω ότι έχουμε καλές ελπίδες. Έχουν γίνει αναλύσεις για τις ανάγκες κάθε χώρας και υπολείπεται να φτιαχτεί ένας σοβαρός φάκελος" επισήμανε υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε:

"Το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι. Να έχουμε σε όλη αυτή την πορεία κοινό βηματισμό. Έχω την αίσθηση ότι αν δουλέψουμε σκληρά, θα έχουμε αρκετές ελπίδες να διεξαχθεί για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στα Βαλκάνια. Επιθυμούμε να είμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων και να είμαστε ο κινητήριος μοχλός στις συνεργασίες με τους γείτονές μας. Η κοινή υποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή στη συνεργασία μεταξύ των χωρών. Είναι η πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε προκειμένου να ξημερώσει νέα μέρα για τον αθλητισμό μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL