Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ "EURO 2020" / Στα... πόδια της Εθνικής μας η πρόκριση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ "EURO 2020" / Στα... πόδια της Εθνικής μας η πρόκριση

Ξανά στον δρόμο της Εθνικής μας η Φινλανδία...

Η Εθνική Ελλάδας "απέχει" από τις προκρίσεις σε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση από το Moυντιάλ του 2014. Η προσπάθειά της για πρόκριση στο Εuro του 2016 είχε εξελιχθεί σε ένα απόλυτο "φιάσκο", ενώ στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 η πρόκριση χάθηκε στα μπαράζ από την Κροατία, που έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Στο πρόσφατο Νations League η Ελλάδα απέτυχε, καθώς τερμάτισε πίσω από τη Φινλανδία και την Ουγγαρία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τους αγώνες της με προπονητή τον Μίκαελ Σκίμπε και να τους ολοκληρώσει με τον Άγγελο Αναστασιάδη...

Τώρα ακολουθεί η δεύτερη ευκαιρία για συμμετοχή στην τελική φάση του "Euro 2020", μέσω της προκριματικής φάσης. Οι αντίπαλοι θα είναι η Ιταλία, η Βοσνία / Ερζεγοβίνη, η Φινλανδία, η Αρμενία και το Λιχτενστάιν. Η κλήρωση κρίνεται ως σχετικά βατή και στο κάτω-κάτω, αν η Εθνική ομάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη Βοσνία / Eρζεγοβίνη και τη Φινλανδία, που είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι για τη δεύτερη θέση, καλύτερα να αφήσει στην άκρη κάθε φιλοδοξία. Προκρίνονται, λοιπόν, οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου, με την Ιταλία να είναι, θεωρητικά, το πρώτο φαβορί.

Η "σκουάντρα ατζούρα", που έχει στον πάγκο της τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, προέρχεται από την παταγώδη αποτυχία της μη πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας και επιθυμεί να κάνει μία νέα αρχή, που θα την επαναφέρει στο υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού. Έχει να αντιμετωπίσει τη χώρα μας σε επίσημο αγώνα από το 1981.

Η Βοσνία / Ερζεγοβίνη έχει βρεθεί αρκετές φορές στον δρόμο της Εθνικής. Μάλιστα στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 η Ελλάδα άφησε τρίτους και εκτός μπαράζ τους Βόσνιους, παίρνοντας άτυπη «ρεβάνς» για το γεγονός πως στα προκριματικά του πρoηγούμενου Μουντιάλ είχαν πάρει αυτοί την απευθείας πρόκριση μέσω της πρώτης θέσης, αφήνοντας δεύτερη την ομάδα του Φερνάντο Σάντος και στέλνοντάς τη στα μπαράζ.

Τέλος, με την Φινλανδία υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί από τις πρόσφατες αναμετρήσεις στο πλαίσιο του Nations League, στις οποίες η Φινλανδία νίκησε 2-0 στο Τάμπερε και η Ελλάδα με 1-0 στο ΟΑΚΑ. Η Φινλανδία, κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλο θα συμμετάσχει στα πλέι οφ της τρίτης κατηγορίας μαζί με άλλες τρεις ομάδες (Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία), διεκδικώντας την πρώτη θέση, που εξασφαλίζει μέσω του Nations League ένα "εισιτήριο" για την τελική φάση του Euro 2020.

Οι υποχρεώσεις της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη θα ξεκινήσουν στις 23 Μαρτίου, όταν θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Λιχτενστάιν, ενώ τρεις μέρες αργότερα η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην έδρα της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης. Οι υπόλοιποι αγώνες κατά σειρά είναι Ελλάδα - Ιταλία, Ελλάδα - Αρμενία, Φινλανδία - Ελλάδα, Ελλάδα - Λιχτενστάιν, Ιταλία - Ελλάδα, Ελλάδα - Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Αρμενία - Ελλάδα και Ελλάδα - Φινλανδία. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε διάστημα μόλις 8 μηνών, αφού η τελευταία αγωνιστική είναι προγραμματισμένη στις 18 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL