Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ / Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Ωραία η κίνηση του πρωθυπουργού..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ / Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Ωραία η κίνηση του πρωθυπουργού..."

Στο πρόσφατο κρούσμα ρατσισμού εις βάρος του αδελφού του, Θανάση, αναφέρθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Νίκο Γκομόλη στη Νέα Υόρκη, αναγνωρίζοντας την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να σταθεί συμπαραστάτης στην οικογένειά του φορώντας τη φανέλα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, που έγραφε στην πλάτη τη λέξη "Αντεντοκούνμπο".

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς χαρακτήρισε "ωραία" τη συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού: "Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη φανέλα του Θανάση. Έδειξε πως κι εκείνος είναι κατά του ρατσισμού".

Αναφερόμενος στη ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά στον Θανάση και τη δική του παρέμβαση, επεσήμανε: "Σίγουρα περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες 'ότι φτάνει ώς εδώ'. Που λες ότι 'δεν πάει πιο κάτω'. Έχασα τον ύπνο μου, στενοχωρήθηκα πολύ. Πιο πολύ δεν το έκανα για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους.

Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Αν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρόνων. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθένα εκεί έξω".

Οι δηλώσεις έγιναν στο Madison Square Garden λίγο πριν από το παιχνίδι των Μιλγούοκι Μπακς με τους Νιου Γιορκ Νικς το περασμένο Σάββατο. Αρκετοί Έλληνες βρέθηκαν στις κερκίδες, που τον αποθέωσαν στη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα. "Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους. Είναι ωραίο να βλέπω ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και να ακούω ανθρώπους που φωνάζουν το όνομά μου" είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL