Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μάθημα ζωής από την Εθνική Ακρωτηριασμένων και ομάδα προσφύγων (Video)

Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων και Δίκτυο Προσφύγων έστειλαν μήνυμα ζωής και ανθρωπιάς

Ένας διαφορετικός και ιδιαίτερα συγκινητικός ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη χθες στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. «Αντίπαλοι» οι Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων και το Δίκτυο Προσφύγων που έστειλαν μήνυμα ζωής και ανθρωπιάς. Μήνυμα πως ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει τα πάντα. Στο πλευρό τους ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος μετέφερε τη στήριξη της πολιτείας.

Ήταν λίγο μετά τις 21.30 όταν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας άφησαν τα πρόσθετα μέλη τους στον πάγκο, φόρεσαν τις μπλούζες με το εθνόσημο και πήραν τις πατερίτσες για να πατήσουν το χόρτο του γηπέδου. Δίπλα τους πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική και την Ασία που έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τον πόνο της προσφυγιάς.

Δύο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που βρίσκουν διέξοδο μέσα από το ποδόσφαιρο

Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό των παικτών της Εθνικής Ομάδας Ακρωτηριασμένων όταν ανακάλυψαν ότι μπορούν να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο (οι περισσότεροι δεν έχουν εκ γενετής αναπηρία), ακολούθησε η αυτοπεποίθηση, καθώς είδαν τι μπορούν να καταφέρουν. Στάθηκαν στα πόδια τους ξανά. Αυτό αντανακλάται και στις σχέσεις με την κοινωνία. Ανάλογα και τα συναισθήματα των παιδιών του Δικτύου Προσφύγων που ενσωματώνονται πιο εύκολα στις τοπικές κοινωνίες. «Με το ποδόσφαιρο γινόμαστε πιο δυνατοί» λένε με μία φωνή.

Το παιχνίδι μπορεί να πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο ήταν συναρπαστικό. Ξεχωριστό στιγμιότυπο το όμορφο γκολ της Εθνικής Ομάδας Ακρωτηριασμένων που έφερε το θερμό χειροκρότημα αντιπάλων και οπαδών. Ο  Γιώργος Βασιλειάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις δύο ομάδες και να μάθει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς την Εθνική Ομάδα, μετέφερε τη συγγνώμη της πολιτείας για τον καθημερινό γολγοθά που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία.

«Το σημερινό φιλικό δείχνει στην πράξη ότι μέσα σε έναν αθλητικό χώρο, μέσα στις γραμμές του γηπέδου, δεν υπάρχουν διαφορές, δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, μαύροι και λευκοί. Υπάρχει μόνο η χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός, υπάρχει μόνο ο υγιής συναγωνισμός. Το φιλικό δείχνει πώς θα πρέπει να είναι δομημένη η κοινωνία μας» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Στέφανος Αυγουλέας καθώς και ο διευθυντής  Σταύρος Ντίνος.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο