Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Παραλίγο "ισπανικός εμφύλιος" στη Ρώμη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Παραλίγο "ισπανικός εμφύλιος" στη Ρώμη!

Το πρόβλημα με την παρουσία ναζιστικών ομάδων στις κερκίδες των γηπέδων έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις και τα παραδείγματα είναι καθημερινά. Το τελευταίο επεισόδιο εξελίχθηκε στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε για το Τσάμπιονς Λίγκ 2-0 τη Ρόμα, αλλά οι "Ultras Sur", οι οποίοι αποτελούσαν τον πιο ισχυρό πυρήνα των οπαδών της ομάδας και έχουν αποκλειστεί από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", βρέθηκαν στο στάδιο της Ρώμης. Εισιτήρια δεν πήραν από τη διοίκηση της "βασίλισσας", αλλά από τους οργανωμένους οπαδούς της Λάτσιο, με τους οποίους συνδέονται με ιδεολογικές φασιστικές καταβολές.

Ο επίσημος σύνδεσμος φιλάθλων, που αναγνωρίζει η Ρεάλ, είναι η "Primavera Blanca" και είναι τόση η αντιπαλότητα τους, που ήταν αδύνατον να καθίσουν δίπλα- δ ίπλα με τους "Ultras Sur". Η αστυνομία της Ρώμης αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα, καθώς ο φασιστικός πυρήνας των οπαδών της Ρεάλ δεν ήταν δυνατόν να καθίσει και κοντά στους οπαδούς της Ρόμα, που έχουν παραδοσιακά δημοκρατικά "πιστεύω". Τελικά, σχηματίστηκε μια μια ξεχωριστή ζώνη, στο πάνω διάζωμα και διαγώνια από τους φιλάθλους της Ρεάλ, όπου κάθισαν οι "Ultras Sur" και ορισμένοι φίλαθλοι της Λάτσιο, έτοιμοι για οποιαδήποτε φασαρία με εκείνους της Ρόμα. Πολλοί οπαδοί της Ρεάλ, που είχαν πάει στο γήπεδο, με τους οργανωμένους της "Ρrimavera Blanca" αποχώρησαν λίγο μετά την έναρξη του αγώνα από το γήπεδο, φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL