Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ!

Εικόνα... κόλασης στο ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ έχασε με 2-0 από τον Άγιαξ και στον πέμπτο αγώνα που έδωσε στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό ήταν το μικρότερο κακό σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και στο ημίχρονο. Ανεγκέφαλοι οπαδοί της ελληνικής ομάδας επιτέθηκαν μέσα από την προστατευτική τάφρο στους οπαδούς του Άγιαξ ακόμη και με βόμβες μολότωφ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά Ολλανδών φιλάθλων.

Είναι τα πιο σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια και είναι προφανές ότι η ΑΕΚ κινδυνεύει να τιμωρηθεί αυστηρά από την UEFA, ακόμη και με αποκλεισμό της από την Ευρώπη για κάποια χρόνια! Παράλληλα, οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν αναρτήσει δυσφημιστικό για τη διοργάνωση πανό, που έμεινε στη θέση σ' όλο το α' ημίχρονο, παρά τις συστάσεις από τη διοίκηση της ΠΑΕ για να αποσυρθεί. Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ήδη στο βαρύ κατηγορητήριο. Η αρμόδια επιτροπή της UEFA αναμένεται να συνεδριάσει γι' αυτήν την υπόθεση την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Τα θλιβερά αυτά επεισόδια ήταν συνέχεια όσων συνέβησαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τη συμμετοχή και χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, που "συμμάχησαν" μ' αυτούς του Άγιαξ. Οι δυσφημιστικές για την Ελλάδα εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου με εκτενείς αναφορές και βέβαια ακολούθησε παγκόσμια κατακραυγή.

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Προσβάλλουν την ιστορία της ομάδας…"

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, που δεν είχε πάρει το μήνυμα από τη δράση των οπαδών της στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τους "δικαιολογούσε" όταν τιμωρήθηκε με αφαίρεση 3 βαθμών στο πρωτάθλημα, χθες άλλαξε τακτική:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει τις σκηνές βίας που εκτυλίχτηκαν χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο και, εκτός του ότι έλαβαν χώρα σε έναν αγώνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του UEFA Champions League, προσβάλλουν βάναυσα την ίδια την ιστορία της ομάδας μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά σε όλα τα επίπεδα για να επιστρέψουμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Άγιαξ δεν εκφράζουν τη διαχρονική ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συλλόγου και είναι παντελώς ξένα με τις αρχές και της αξίες που υπηρετούμε.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποποιήθηκε ποτέ των δικών της ευθυνών, δεν την απασχολεί καν στην παρούσα φάση ο επιμερισμός των ευθυνών και το ακριβές χρονικό των χθεσινών συμβάντων και δεν σκοπεύει να αναζητήσει εύκολες δικαιολογίες και άλλοθι. Ο κόσμος της ΑΕΚ, που περιμένει από εμάς όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενόψει και της επιστροφής μας στο δικό μας γήπεδο, δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτές τις συμπεριφορές και το έχει επανειλημμένως εκφράσει και αποδείξει. Το αυτονόητο για εμάς είναι η καταδίκη των συμβάντων και προτεραιότητα η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μην συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα. Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας".

* Η ομάδα Νέων της ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή με 8-1 από τον Άγιαξ στον αγώνα για το Youth League που διεξήχθη στη Ριζούπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL