Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Βασιλειάδης: "Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν είναι ανεκτοί από την κοινωνία..."

"Να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος, να απλώσουμε τα οφέλη σε όλη την περιοχή μας"

"Να πρωταγωνιστήσουν τα Βαλκάνια για πρώτη φορά θετικά..."

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης βρισκόταν χθες στο Βελιγράδι για τη συνάντηση με τους ομολόγους του από Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία για την κοινή διεκδίκηση της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 και μίλησε γι' αυτό το γεγονός στο "Εuronews", ενώ αναφέρθηκε και στην εμφάνιση νεοναζί στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

"Ενδεχόμενη ανάληψη της διοργάνωσης τους Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 από τις βαλκανικές χώρες είναι κομβική, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής που χαράσσουμε για τα Βαλκάνια, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής συνεργασίας, φιλίας με τους λαούς. Να καταφέρουμε να κάνουμε τα Βαλκάνια να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη όχι αρνητικά, να πρωταγωνιστήσουν για πρώτη φορά θετικά".

Σε ερώτηση για τα ελληνικά γήπεδα, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους αγώνες, ο Γ. Βασιλειάδης απάντησε: "Το Ολυμπιακό Στάδιο, που έχει φιλοξενήσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και πληροί όλες τις προδιαγραφές, με τις παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν. Νομίζω το 2030 θα έχουμε αρκετά γήπεδα στην Ελλάδα, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι το καινούργιο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η Αγια-Σοφιά, η νέα Τούμπα, το Καραϊσκάκης, που υπάρχει ήδη και η λογική του να είναι περισσότερες χώρες και να ενώνουν τις δυνάμεις τους είναι ακριβώς αυτή. Να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος και να απλώσουμε τα οφέλη σε όλη την περιοχή μας".

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε την παρουσία νεοναζί στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Εσθονία: "Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν μπορούν να είναι ανεκτοί από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και σε κάθε έκφανση της ελληνικής κοινωνικής ζωής. Η αρμόδια ομοσπονδία θα πρέπει να πράξει τα δέοντα και η Πολιτεία από την πλευρά της θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ούτως ώστε οι νοσταλγοί των μαύρων στιγμών της ιστορίας της Ευρώπης να μείνουν στο περιθώριο. Δεν έχουμε ούτε χώρο, ούτε χρόνο να χάσουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο για να ξαναδώσουμε λόγο σε αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν την Ευρώπη ξανά στον Μεσαίωνα".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο