Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Γ. Βασιλειάδης: Τα νεοναζιστικά μορφώματα πρέπει να απομονωθούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βασιλειάδης: Τα νεοναζιστικά μορφώματα πρέπει να απομονωθούν

Την αντίδραση της πολιτείας προκάλεσαν οι φωτογραφίες και τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παρουσία ακροδεξιών στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την Φινλανδία και την Εσθονία.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έστειλε τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου όσο και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικου ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμω ενεργειες.

Με δήλωσή του στο Κόκκινο, ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε στα ακροδεξιά νεοναζιστικά μορφώματα να επιβάλλουν την ατζέντα τους. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να απομονωθούν από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και οι εισαγγελικές αρχές να πράξουν τα δέοντα».

Θυμίζουμε πως στον αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την Εσθονία, το βράδυ της Κυριακής, ομάδα ατόμων χαιρέτησε ναζιστικά ενώ ύψωσε και σημαία με τον «Μαύρο Ηλιο» των «SS».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακροδεξιοί και μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Μάλιστα, πριν από πέντε χρόνια, η ΕΠΟ τιμωρήθηκε από το αρμόδιο όργανο της ΟΥΕΦΑ με πρόστιμο 25.000 ευρώ για παρόμοιο πανό που υψώθηκε στις κερκίδες της Εθνικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL