Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
UEFA NATIONS LEAGUE / Τρίτη και... καταϊδρωμένη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

UEFA NATIONS LEAGUE / Τρίτη και... καταϊδρωμένη!

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο UEFA Nations League η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, αφού μας επιφύλαξε ακόμη μία δυσάρεστη έκπληξη, χάνοντας και από την "ουραγό" και... υποβιβασμένη Εσθονία στο ΟΑΚΑ με 0-1. Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία νικούσε με 2-0 τη Φινλανδία και έτσι η Ελλάδα τερμάτισε τρίτη και... καταϊδρωμένη στον δεύτερο όμιλο της 3ης κατηγορίας της διοργάνωσης, όπου φιλοδοξούσε να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 44' με αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου. Η ελληνική αρχική ενδεκάδα ήταν κατά 9/11 ανανεωμένη σε σχέση με το ματς κόντρα στη Φινλανδία, είχε την υπεροχή και έχασε αρκετές ευκαιρίες να σημειώσει γκολ. Πιο σημαντικές απ' αυτές ήταν ένα φάουλ του Φορτούνη στο δοκάρι και ένα εκπληκτικό "ψαλίδι" του Καρέλη, που απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Η τελική βαθμολογία: Φινλανδία 12 (5-3), Ουγγαρία 10 (9-6), Ελλάδα 9 (4-5), Εσθονία 4 (4-8)

Έκαψαν τουρκική σημαία και όχι μόνο...

Οι άδειες κερκίδες του ΟΑΚΑ το παγωμένο βράδυ της Κυριακής έδωσαν το δικαίωμα στους ναζί, κάνουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έντονη την παρουσία τους σε έναν αγώνα της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Μπορεί στον αγώνα με τη Φινλανδία να έκανε την εμφάνισή της μια τεράστια σημαία της παραστρατιωτικής οργάνωσης MABH (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου), αλλά η φασιστική πρόκληση κλιμακώθηκε με το κάψιμο μιας τουρκικής σημαίας μετά το τέλος του αγώνα με την Εσθονία.

Κουκουλοφόροι δεν κυκλοφορούν μόνο στα Εξάρχεια, αλλά απ' ό,τι είδαμε και στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου χαιρετάνε φασιστικά την ώρα του αγώνα, ενώ εμφάνισαν και μαύρη σημαία σύμβολο των SS! Πρόκειται για τον λεγόμενο "Μαύρο Ήλιο", ένα από τα σύμβολα μίσους, όπως το έχει χαρακτηρίσει και η UEFA στο σχετικό εγχειρίδιο της Farenet (Football against racism in Europe).

Mε άλλα λόγια, κινδυνεύουν η ΕΠΟ αλλά και η Εθνική ομάδα να "πληρώσουν" με τιμωρία από τα αρμόδια όργανα της UEFA την προσπάθεια των ναζί να διαδώσουν τις αποτρόπαιες ιδέες τους μέσα από την τηλεοπτική κάλυψη της αναμέτρησης. Δυστυχώς, στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχαν -καν- φίλαθλοι για να τους αποτρέψουν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL