Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ακάθεκτος ο Προμηθέας Πάτρας...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ακάθεκτος ο Προμηθέας Πάτρας...

Δεν έχουν σταματήσει να πανηγυρίζουν φέτος οι παίκτες του Προμηθέα...

Το ελληνικό διασυλλογικό μπάσκετ διαθέτει στις τάξεις του εδώ και αρκετό καιρό ένα σωματείο που έχει πλασαριστεί ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της χώρας, τον Προμηθέα Πάτρας. Φέτος ήρθε η σειρά και της Ευρώπης να γνωρίσει "από πρώτο χέρι" τη συγκεκριμένη ομάδα, καθώς στην παρθενική του συμμετοχή στους ομίλους του FIBA Champions League ο Προμηθέας έχει πραγματοποιήσει κάτι παραπάνω από θαυμάσιο ξεκίνημα...

Μέχρι τώρα, δηλαδή μία μόλις αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, βρίσκεται, με απολογισμό 5 νίκες και 1 ήττα, στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου, πίσω μόνο από την αήττητη Βίρτους Μπολόνια. Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα υποδεχθεί την ιταλική ομάδα σε ένα πραγματικό ντέρμπι κορυφής.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, παρότι βρέθηκε εφτά πόντους πίσω στο σκορ, ενώ έμεναν πέντε λεπτά για το τέλος, ο Προμηθέας επικράτησε στην έδρα της τέταρτης στη βαθμολογία λιθουανικής Νεπτούνας Κλαπέιδα με 82-83. Η νίκη αυτή αποτέλεσε πολύ σημαντικό βήμα για τον Προμηθέα, που πλέον κινείται ακάθεκτος προς την πρόκριση στη φάση των "νοκ άουτ".

Η προσπάθεια της ομάδας της Πάτρας ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου με την εκτός έδρας νίκη επί της βελγικής Οστάνδης με 84-93. Στη συνέχεια, νίκησε κατά σειρά 79-77 τη σλοβενική Ολύμπια Λιουμπλιάνα στην Πάτρα, 70-75 εκτός έδρας τη γερμανική Μπαϊρόιτ, 80-72 εντός έδρας την τουρκική Μπεσίκτας, για να γνωρίσει μόλις στην 5η αγωνιστική την πρώτη και μοναδική του ήττα στην έδρα της δυνατής γαλλικής Στρασμπούρ με 83-78, ενώ νικούσε με 13π. διαφορά (37-50) στην τρίτη περίοδο.

Και στη Μπάσκετ Λιγκ ο Προμηθέας καταφέρνει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο να κινείται στα πάνω... πατώματα, αφού ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έχοντας απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες. Στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα με 17 νίκες και 9 ήττες είχε τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, ενώ, μετά τα πλέι οφ, κατέλαβε τελικά την πολύ υψηλή για ομάδα της επαρχίας τέταρτη θέση της κατάταξης.

Ο Προμηθέας είναι σύλλογος που ιδρύθηκε το 1985 και έχει στηρίξει το εγχείρημά του σε ελληνικό κορμό, που απαρτίζεται κυρίως από αθλητές που έχουν συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών (Γκίκας, Σαλούστρος, Κατσίβελης), αλλά και δύο ακόμη που έχουν αγωνιστεί στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των μικρότερων ηλικιών (Κασελάκης και Τσαϊρέλης). Ταυτόχρονα δίνεται μεγάλη έμφαση στα τμήματα υποδομών, με αποτέλεσμα τα τελευταία τρία χρόνια οι Πατρινοί να καταμετρούν μια δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Εφήβων το 2018, καθώς και μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, το 2016 και το 2018 αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα Παίδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL