Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
UEFA NATIONS LEAGUE - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Άλλη μια αποτυχία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

UEFA NATIONS LEAGUE - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Άλλη μια αποτυχία

Οι 'Ελληνες παίκτες πανηγυρίζουν μετά το αυτογκόλ των Φινλανδών...

Οι εποχές Ρεχάγκελ και Σάντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Μετά τις προπονητικές παλινωδίες και τις ήττες από τα... Νησιά Φερόε, υπήρξε η ελπίδα ότι κάτι θ' αλλάξει με τον Μίχαελ Σκίμπε, αλλά δυστυχώς είδαμε και πάλι το ίδιο έργο.

Κι αν ο αποκλεισμός της Ελλάδας από το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι απόλυτα φυσιολογικός μετά και την εικόνα της Κροατίας, της ομάδας που αντιμετωπίσαμε στα μπαράζ, στη μεγάλη διοργάνωση, η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον δεύτερο όμιλο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας στη νέα διοργάνωση του UEFA Nations League είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική.

Με αντιπάλους τη Φινλανδία, την Ουγγαρία και την Εσθονία η Ελλάδα είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάκαμψη, αλλά την έχασε για μια ακόμη φορά.

Από τις πολλές αλλαγές, από αγώνα σε αγώνα, του Κλαούντιο Ρανιέρι περάσαμε στο σταθερό σχήμα του Σκίμπε με βάση παίκτες που παίζουν κυρίως σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Το "δυστύχημα" είναι ότι ορισμένοι βρίσκονται σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση διαρκείας, αλλά τι διαφορετικό μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει κανείς άλλος αξιόλογος κεντρικός επιθετικός εκτός από τον Μήτρογλου;

Ακόμη και το δίδυμο Μανωλά - Παπασταθόπουλου, που από πολλούς θεωρείται από τα κορυφαία της Ευρώπης, δεν είχε καλή απόδοση σ' αυτή τη νέα διοργάνωση και οι ήττες, 2-1 από την Ουγγαρία και 2-0 από τη Φινλανδία, προήλθαν σε μεγάλο βαθμό από κενά στο κέντρο της άμυνας.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, που επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον Σκίμπε, στις κλήσεις έκανε κάποιες αλλαγές, αλλά στο ματς της Πέμπτης με τη Φινλανδία χρησιμοποίησε τα ίδια "υλικά", με μόνη ουσιαστική διαφοροποίηση τη χρησιμοποίηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου κάτω από τα δοκάρια. Έτσι η Εθνική ομάδα του Αναστασιάδη δεν είχε μεγάλες διαφορές από τις αντίστοιχες του Σκίμπε, αλλά παίζοντας με τους ίδιους παίκτες και με το ίδιο σύστημα είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα!

Ακόμη κι όταν η Φινλανδία οπισθοχώρησε, γιατί ακόμη και με το εις βάρος της 1-0 έπαιρνε οριστικά την πρώτη θέση του ομίλου, οι Έλληνες παίκτες ήθελαν το δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε μικρές ελπίδες πρόκρισης, αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν ούτε καν να δημιουργήσουν.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι καλός προπονητής και πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου, καθώς ο επόμενος στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2020. Οι δηλώσεις του, όμως, ορισμένες φορές πλησιάζουν τα όρια του "γραφικού":

"Δυστυχώς δεν βάλαμε δεύτερο γκολ. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον Θεό. Η Παναγιά έτσι ήθελε να γίνει. Ενώ δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, δεν σκοράραμε και άλλο. Δεν εξαρτιόταν από εμάς, γιατί έπρεπε η αντίπαλός μας να χάσει στο άλλο ματς. Ευχαριστήθηκα πολύ από αυτό που είδα από την ομάδα". Πάλι καλά... Σε άλλες εποχές θα μπορούσε να έλεγε το χαρακτηριστικό του: "Δεν μπορούν τα... παλικάρια"!

Σήμερα (9.45 μ.μ., Open) στο ΟΑΚΑ η Εθνική μας ομάδα δίνει τον τελευταίο της αγώνα για το UEFA Nations League με αντίπαλο την "ουραγό" του ομίλου Εσθονία. Τη σημερινή αντίπαλο την είχαμε νικήσει 1-0 στο Ταλίν, αλλά είναι η ίδια που στα προκριματικά του Μουντιάλ μας είχε υποχρεώσει σε "λευκή" ισοπαλία στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 31 Αυγούστου του 2017. Η βαθμολογία του ομίλου: Φινλανδία 12, Ελλάδα 9, Ουγγαρία 7, Εσθονία 1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL