Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άμεσος κίνδυνος τιμωρίας του Ολυμπιακού

Καλείται σε απολογία με άρθρο που προβλέπει αφαίρεση βαθμών...

Η επιβαρυντική έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια στο Παμπελοννησιακό, στη διάρκεια της αναμέτρησης του Κυπέλλου Παναχαϊκής - Ολυμπιακού, οδήγησε την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να καλέσει σε απολογία τον Ολυμπιακό με άρθρο που οδηγεί και σε αφαίρεση βαθμών απ' το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός καλείται να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη, ενώπιον της Επιτροπής, καθώς κατηγορείται με βάση το άρθρο 15.4β που αναφέρει πως "εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω,συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών".

Το πειθαρχικό όργανο θεωρεί, προφανώς, ως βιαιοπραγία την εκτόξευση αντικειμένων προς τους αστυνομικούς. Η αστυνομία στην έκθεση της αναφέρει για "πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα", που δέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την επέμβασή τους.

Δείτε όλα τα σχόλια