Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φούτμπολ Λιγκ: Ξεκίνησε μετ' εμποδίων...

Παναχαϊκή - Αιγινιακός 2-2 στην πρεμιέρα της Φούτμπολ Λιγκ...

Μόνος εκπρόσωπος της Αττικής ο Αήττητος Σπάτων...

Πλέον έχει καταστεί μόνιμο φαινόμενο η Σούπερ Λιγκ να ξεκινάει τον Αύγουστο, η Γ' Εθνική προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, η δε Φούτμπολ Λιγκ στη δική της... ώρα, δηλαδή λίγο πριν μπει ο Νοέμβριος! Τα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, και κυρίως αυτά που αφορούν στο οικονομικό πεδίο, είναι η βασική αιτία των παραδοσιακών πια καθυστερήσεων στην έναρξη της πρεμιέρας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Φέτος το μεγάλο ζητούμενο ήταν η εξασφάλιση του σημαντικού για τα δεδομένα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας ποσού των 1,8 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθεί, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, μέσω της ΕΡΤ. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε πως ευελπιστεί φέτος να μην αποχωρήσει καμία ομάδα, όπως δυστυχώς συνέβη αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.
Η πάλαι ποτέ Β' Εθνική είναι ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια έχουν πρωταγωνιστήσει σε αυτό ομάδες του μεγέθους της ΑΕΚ, του Άρη, της ΑΕΛ, του Ηρακλή, του ΟΦΗ και του Απόλλωνα Σμύρνης. Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο και φαβορί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσοτέρων, είναι ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, ο ΝΠΣ Βόλος, η Δόξα Δράμας, ενώ πιθανότητες για κάτι καλό φαίνεται πως έχουν και η Κέρκυρα με τον ΑΟΧ-Κισσαμικό.

Ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός είναι πως στη φετινή Φούτμπολ Λιγκ, μετά τον περσινό υποβιβασμό της Καλλιθέας και του Αχαρναϊκού, μοναδικός εκπρόσωπος ολόκληρου του νομού Αττικής θα είναι ο "νεοφώτιστος" Αήττητος Σπάτων. Οι υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν την κατηγορία είναι ο Πλατανιάς, τα Τρίκαλα, ο Εργοτέλης, η Σπάρτη, ο Απόλλωνας Πόντου, ο Απόλλωνας Λάρισας, ο Αιγινιακός, η Α.Ε. Καραϊσκάκης και ο Ηρόδοτος. Θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ απ' ευθείας η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη, ενώ η δεύτερη στην τελική βαθμολογία ομάδα θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον δέκατο τρίτο της Σούπερ Λιγκ.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, με βάση την πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη, η Φούτμπολ Λιγκ του χρόνου θα μετονομαστεί σε Σούπερ Λιγκ 2 και θα απαρτίζεται από τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν από την τρίτη μέχρι και τη δέκατη θέση της φετινής Φούτμπολ Λιγκ, τις τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ, καθώς και την ομάδα που θα χάσει στα μπαράζ. Οι υπόλοιπες ομάδες της φετινής Φούτμπολ Λιγκ, καθώς και όσες θα ανέβουν από τη φετινή Γ' Εθνική, θα συγκροτήσουν τη νέα Φούτμπολ Λιγκ, που θα είναι πλέον η τρίτη στην ιεραρχία εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία. Τέλος, η Γ' Εθνική του χρόνου στην ουσία θα υποκαταστήσει την παλιά Δ' Εθνική...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο