Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Γιώργος Βασιλειάδης: Στην τελική ευθεία για τη χρήση του VAR
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ / Γιώργος Βασιλειάδης: Στην τελική ευθεία για τη χρήση του VAR

Την εκτεταμένη χρήση VAR από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στο ποδόσφαιρο και την πλήρη από τη νέα χρονιά εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, αλλά η ευθύνη για το πότε θα μπει το VAR στη ζωή μας αφορά την ΚΕΔ και τη FIFA: Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε επίσης για τη Β' Εθνική, αλλά και την κάρτα υγείας αθλητή, που, όπως είπε, είναι αναγκασμένος να δώσει παράταση.

"Εμείς είμαστε εντός του προγραμματισμού. Για να γίνει ένας διεθνής δημόσιος διαγωνισμός είχαμε υπολογίσει ότι θα χρειαστούν εννέα μήνες από τότε που θα πάρουμε το 'πράσινο φως'. Νομίζω ότι αυτή την εβδομάδα θα ανοίξουν οι φάκελοι. Εαν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, τον Ιανουάριο θα έχουμε εγκατεστημένο ανάδοχο. Από εκεί και πέρα, πότε το VAR θα είναι έτοιμο είναι θέμα της FIFA και της ΕΠΟ. Με βάση τη διεθνή εμπειρία, προς το τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να έχουμε πλήρη ή πιλοτική εφαρμογή, ανάλογα με τι θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Σε πλήρη εφαρμογή σε όλα τα γήπεδα θα είναι από τη νέα περίοδο. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε εκτεταμένη χρήση προς το τέλος της περιόδου και πλήρη τη νέα".

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε επίσης για τη Β' Εθνική, αλλά και την κάρτα υγείας αθλητή:

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συμβόλαιο της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο για την επόμενη τριετία για τη Β' επαγγελματική κατηγορία, που δεν ξέρω πόσοι θα αποφασίσουν να αγωνίζονται τελικά από τις ομάδες της Φουτμπολ Λιγκ. Νομίζω ότι εξαντλούμε τα όρια των παρεμβάσεών μας. Είμαστε εδώ για να βρίσκουμε λύσεις, αρκεί να μην έχουμε και τα μυαλά πάνω από το κεφάλι.

Για την κάρτα υγείας νομίζω πως δεν έχω εναλλακτική από το να δώσω παράταση, γιατί, πραγματικά, αν ενημερώθηκαν 4 Οκτωβρίου, σε τέσσερις μέρες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όμως υπάρχει επιστολή της ΓΓΑ από το δικό μου γραφείο από τις 13 Αυγούστου και συνομιλία με όλες τις ομοσπονδίες. Αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλα τα παιδιά, όλα τα παιδιά να περάσουν από εξέταση και αυτό να γίνει πλέον κουλτούρα. Το χαρτί του γιατρού να μην είναι ένα τυπικό χαρτί που πάμε και μας το υπογράφουν με το κιλό, τα παιδιά να εξετάζονται, να μην ξαναχάσουμε κανέναν νέο άνθρωπο. Είναι ντροπή, το 2018".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL