Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Πολλοί "μνηστήρες" για μία θέση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / Πολλοί "μνηστήρες" για μία θέση!

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν έχει κληθεί ακόμη στην Εθνική ομάδα, αν και εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Μπενφίκα...

Πολλοί ισχυρίζονται πως τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγει σπουδαίους αμυντικούς, αλλά πάσχει αρκετά στην παραγωγή επιθετικών. Aίφνης μπορούμε να πούμε ότι διανύουμε μια περίοδο ακμής και για τους Έλληνες τερματοφύλακες, αφού αρκετοί ήδη διακρίνονται σε υψηλό επίπεδο, και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς αφήνουν υποσχέσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Φυσικά, από μια τέτοια εξέλιξη κερδισμένοι θα βγουν όλοι, δηλαδή οι ίδιοι οι παίκτες και οι ομάδες τους, αλλά και η Εθνική, καθώς έξι-επτά πολύ καλοί τερματοφύλακες διεκδικούν τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια.

Στη λίστα αυτή ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, του Βασίλη Μπάρκα και του Aλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο μόλις 24 χρόνων Βλαχοδήμος, μετά την πολύ καλή του παρουσία στον Παναθηναϊκό, έχει καταφέρει να κερδίσει "με το καλημέρα" την εμπιστοσύνη του προπονητή της Μπενφίκα. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι ενδιαφέρονται γι' αυτόν μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως οι αγγλικές Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, και μάλιστα έστειλαν ανθρώπους τους για να τον παρακολουθήσουν στην πρεμιέρα της πορτογαλικής ομάδας για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου.

Το μεγάλο ζήτημα σχετικά με τον Βλαχοδήμο, το οποίο συνδέεται με την Εθνική μας ομάδα, είναι αν αυτή θα καταφέρει να τον κάνει "δικό" της. Ο Βλαχοδήμος έχει ήδη συμμετοχές με την Εθνική Γερμανίας στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες και φαίνεται να υπολογίζεται για το άμεσο μέλλον από το επιτελείο του Γιόακιμ Λεβ. Ο ίδιος θέλει να παίξει με την Ελλάδα, αλλά αν δεν τον καλέσει ο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε πριν από τους Γερμανούς, κινδυνεύουμε να τον "χάσουμε".

Επίσης, τόσο ο Μπάρκας όσο και ο Πασχαλάκης έχουν κερδίσει "με το σπαθί τους" τη φανέλα του βασικού στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ και στον κυπελλούχο ΠΑΟΚ αντίστοιχα, πραγματοποιώντας στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων πολύ θετικές εμφανίσεις και δίνοντας βαθμούς, αλλά και... προκρίσεις στους δύο "δικεφάλους". Οι υψηλές παραστάσεις και εμπειρίες που αποκτούν και στον εγχώριο ανταγωνισμό και στην Ευρώπη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πετύχουν ακόμα σημαντικότερα επιτεύγματα στο μέλλον. Ο Βασίλης Μπάρκας είναι 24 ετών, ενώ ο Πασχαλάκης είναι μεν 29 ετών, αλλά για έναν γκολκίπερ αυτή είναι μια ηλικία που αφήνει ακόμα πολλά περιθώρια για πολυετή μελλοντική προσφορά.

Ευοίωνη προδιαγράφεται και η καριέρα του Ανδρέα Γιαννιώτη, που στα 26 του έχει πάρει τη θέση του βασικού στον Ολυμπιακό, έπειτα από μια τριετία σπουδαίων εμφανίσεων με τη φανέλα του Πανιωνίου και του Ατρομήτου (πέρσι είχε 765' να δεχθεί γκολ!), με τις οποίες έπεισε σχεδόν τους πάντες, ότι αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία στους Πειραιώτες.

Στους πολύ καλούς Έλληνες τερματοφύλακες δεν έχουμε αναφέρει ακόμη τον μέχρι πρότινος βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής μας Ορέστη Καρνέζη, που στα 33 του χρόνια έκανε φέτος μια σπουδαία μετεγγραφή από την Ουντινέζε στη Νάπολι και παίζει κι αυτός - ως βασικός - στο Τσάμπιονς Λιγκ και βέβαια στο Καμπιονάτο. Υπάρχουν ακόμα ο 25χρονος Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού, με θητεία στην Εθνική Ελπίδων, και ο 27χρονος Κώστας Λάμπρου, με 13 χρόνια παρουσίας στην Ολλανδία και με περάσματα από τη Φέγενορντ και τη Βίλεμ, που έχει εξασφαλίσει φέτος θέση πρώτου αναπληρωματικού "πορτιέρο" στον Άγιαξ, συμμετέχοντας κι αυτός στη "γιορτή" του Τσάμπιονς Λιγκ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL