Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / "Μ' ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / "Μ' ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό..."

Στο δρόμο της Εθνικής μας και της Εβίνας Μάλτση και πάλι η ομάδα των "τρικολόρ"...

Η Εθνική μας ομάδα γυναικών του μπάσκετ μας έκανε την ευχάριστη έκπληξη πέρσι τον Ιούνιο και κατέλαβε την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, επίτευγμα που της έδωσε το δικαίωμα να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα στη Τενερίφη της Ισπανίας.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πέρσι τη διοργάνωση χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις για διάκριση, αλλά η... όρεξη άνοιξε μετά τη νίκη επί της Σερβίας (69-60) στον όμιλο, για να ακολουθήσει ο αποκλεισμός της Ρωσίας (62-58) στη φάση των "16" και η συντριβή της Τουρκίας (84-55), που θεωρείται μια από τις μεγάλες δυνάμεις του μπάσκετ γυναικών, στα προημιτελικά.

Είναι η δεύτερη φορά που η Εθνική ομάδα μας των γυναικών προκρίνεται στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με την πρώτη να είναι το 2010 στη Τσεχία, όπου πήρε την 11η θέση, καθώς στον όμιλο αντιμετώπισε τις πανίσχυρες ΗΠΑ και Αυστραλία, που κατατάχθηκαν στην 1η και 5η θέση στην τελική κατάταξη. Σ' αυτό το τουρνουά η Εβίνα Μάλτση ήταν η τρίτη σκόρερ με 17,9 πόντους μέσο όρο, ενώ η 40χρονη αρχηγός της Εθνικής μας συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα και της περσινής διοργάνωσης.

Επικεφαλής προπονητής παραμένει ο πολύ καλός γνώστης του μπάσκετ γυναικών (με θητεία 30 περίπου χρόνων σε ομάδες γυναικών) Κώστας Κεραμίδας και στη διάθεσή του βρίσκονται οι παρακάτω παίκτριες: Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Άρτεμις Σπανού, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Άννα Σπυριδοπούλου, Μαριέλλα Φασούλα, Κατερίνα Σπαθάρου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελεάννα Χριστινάκη, Σίνθια Εζέτζα.

Η ελληνική ομάδα θα έχει δύσκολο έργο στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους τη Γαλλία, τον Καναδά και την Κορέα. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η πρόκριση στη δεύτερη φάση και πιθανότατα θα επιτευχθεί με μία νίκη, όμως οι φιλοδοξίες, έστω και στο... πίσω μέρος του μυαλού, παραμένουν. "Σαν όνειρο απατηλό έχω τη συμμετοχή με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι" δήλωσε χαρακτηριστικά η εμβληματική αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, ενώ ο Κώστας Κεραμιδάς υποσχέθηκε: "Θα μιλήσει η ψυχή, όπως την προηγούμενη φορά...".

Η Εθνική μας ομάδα την Παρασκευή και το Σάββατο έδωσε δύο φιλικά προετοιμασίας στη Λετονία, ενώ νωρίτερα είχε νικήσει στην Ισπανία 59-50 το Πουέρτο Ρίκο και είχε χάσει 82-56 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία 82-56. Σ' αυτά τα δύο ματς δεν είχαν αγωνιστεί η Μάλτση και η Φασούλα, κόρη του Παναγιώτη Φασούλα, που είναι η μοναδική παίκτρια της ομάδας με ύψος πάνω από 1.90μ.

Το πρόγραμμα της Εθνικής μας: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 7.30 μ.μ. Ελλάδα - Καναδάς, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου Ελλάδα - Γαλλία, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου Ελλάδα - Κορέα.

Οι άλλοι όμιλοι: Αυστραλία, Τουρκία, Αργεντινή, Νιγηρία (2ος), Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο, Βέλγιο, Ισπανία (3ος), Λετονία, ΗΠΑ, Σενεγάλη, Κίνα (4ος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL