Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προχωρούν οι διορισμοί των δικαιούχων διακριθέντων αθλητών του 2009

Eurokinissi

«Με αυτή την απόφαση, κατά τη διάρκεια της παρούσας κυβερνητικής θητείας 2015-2018, η αθλητική ηγεσία τηρεί τις δεσμεύσεις της και κλείνει την απαράδεκτη εκκρεμότητα των παρελθόντων ετών 2007-2009»

Επί 9 χρόνια, από το 2009, οι διακριθέντες αθλητές εκείνης της χρονιάς, περίμεναν εναγωνίως την υλοποίηση του δικαιώματός τους ως προς την επιβράβευσή τους, όπως προέβλεπε ο νόμος. Με σημερινή απόφαση από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το δικαίωμά τους «παίρνει σάρκα και οστά».

Ήδη, έχουν διοριστεί από τη σημερινή αθλητική ηγεσία οι δικαιούχοι του 2007 και του 2008, οι οποίοι επίσης περίμεναν επί σειρά ετών για να εφαρμοστεί ο νόμος.

Με την τελευταία απόφαση και τον άμεσο διορισμό των διακριθέντων αθλητών του 2009, η αθλητική ηγεσία κλείνει μια εκκρεμότητα που αφορούσε τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Κατόπιν συνεργασίας της Γ.Γ.Α. με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ξεκινά η διαδικασία ενημέρωσης των διακριθέντων αθλητών που έχουν καταθέσει αίτηση διορισμού τους κατά το έτος 2009, προκειμένου να δηλώσουν τα προσόντα που κατέχουν καθώς και το νομό στον οποίο επιθυμούν να διοριστούν.

Η διαδικασία θα γίνει σταδιακά, με τη χρονολογική σειρά κατά την οποία έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις.

Με αυτή την απόφαση, κατά τη διάρκεια της παρούσας κυβερνητικής θητείας 2015-2018, η αθλητική ηγεσία τηρεί τις δεσμεύσεις της και κλείνει την απαράδεκτη εκκρεμότητα των παρελθόντων ετών 2007-2009.

Υλοποιείται το εκ του αθλητικού νόμου δικαίωμα των αθλητών της χώρας για επιβράβευση των διακρίσεων τους.

Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα ο ελληνικός αθλητισμός θα συνεχίσει να πορεύεται με τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και να δείχνει το δρόμο της κοινωνικής ανάπτυξης και δικαιοσύνης»

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις