Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ξανά στην ευρωπαϊκή "ελίτ" η ΑΕΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ξανά στην ευρωπαϊκή "ελίτ" η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ όπως παρατάχθηκε στον αγώνα της πρόκρισης κόντρα στη Βίντι...

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε συμμετοχή μιας ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή δεν θα είναι ο Ολυμπιακός! Τη σκυτάλη των ελληνικών συμμετοχών παίρνει η ΑΕΚ, που μετά από 12 χρόνια επιστρέφει στα "σαλόνια" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η "Ένωση" μπορεί να έμεινε το βράδυ της Τρίτης στο 1-1 στο ΟΑΚΑ με την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Βίντι, όμως κατάφερε να προκριθεί και θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά στο "κυρίως πιάτο" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, μετά το 1994, το 2002, το 2003 και το 2006.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει και τις ισορροπίες στον εγχώριο ανταγωνισμό, αφού θα εξασφαλίσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ ένα χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ. Η πρωταθλήτρια κάνει άλματα και από πλευράς γοήτρου, καθώς στο ΟΑΚΑ θα φιλοξενηθούν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, ενώ πριν λίγα χρόνια έπαιζε στη Γ' Εθνική κατηγορία. Μάλιστα αυτή η... ιλιγγιώδης πρόοδός της έχει γίνει θέμα και στα διεθνή ΜΜΕ. Από την ώρα που επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ, κάθε χρόνο κάνει κι ένα βήμα παραπάνω, αφού το 2016 πήρε το Κύπελλο Ελλάδας, το 2017 επέστρεψε στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2018 έφθασε στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και τώρα μπαίνει ξανά και στην "ελίτ" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το ξεκίνημα του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των "κιτρινόμαυρων" στέφθηκε με επιτυχία, παρά τις σημαντικές απώλειες στη μετεγγραφική περίοδο (Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Βράνιες). Η ΑΕΚ συνέχισε το σερί της εποχής Χιμένεθ και παραμένει για 14 διαδοχικούς ευρωπαϊκούς αγώνες αήττητη, κάτι που συνιστά ρεκόρ για όλες τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κατάφερε και απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σκωτίας Σέλτικ, μια ομάδα με πολλές παρουσίες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Βίντι, παρά και τα προβλήματα απουσιών, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω αποβολών.

Βέβαια, οι αδικαιολόγητες αποβολές των Λόπεζ και Λιβάγια την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, όσο και η απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο του επαναληπτικού με τη Βίντι, δημιούργησαν εύλογο προβληματισμό, όμως το μέγεθος της επιτυχίας είναι τέτοιο που επισκιάζει -προς ώρας- κάθε τι άλλο. Επειδή, όμως, το επίπεδο του ανταγωνισμού στη συνέχεια θα είναι υψηλότατο, η ομάδα της ΑΕΚ θα πρέπει να πάψει να οπισθοχωρεί μετά το 60ό λεπτό των αγώνων...

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να "σπάσει" την παράδοση που τον έφερνε να μένει "έξω" από το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 1-1 σε πρώτο αγώνα εκτός έδρας. Η Μπενφίκα επικράτησε με 1-4 μέσα στην Τούμπα, προσγειώνοντας ανώμαλα τους φίλους του ΠΑΟΚ. H πρώτη φετινή ευρωπαϊκή ήττα ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο και μάλιστα με πολύ βαρύ σκορ. Οι Θεσσαλονικείς θα συνεχίσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό σηματοδοτεί ένα εξασφαλισμένο, επιπλέον, χρηματικό ποσό στην ΠΑΕ, ενώ με εμφανίσεις ανάλογες αυτών με τη Βασιλεία και στη Σπαρτάκ Μόσχας οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για μια καλή πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί που δεν είχε καν προκριθεί πέρσι, είναι πολύ σημαντικές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL