Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Γιουρόπα Λιγκ - Πλέι οφ / Οι πιθανότητες είναι με το μέρος του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιουρόπα Λιγκ - Πλέι οφ / Οι πιθανότητες είναι με το μέρος του

Του Κώστα Μαρούντα

Όταν μία ομάδα έχει επικρατήσει στον πρώτο αγώνα στο πλαίσιο ενός νοκ άουτ γύρου με 3-1 στην έδρα της, κατά γενική ομολογία έχει πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι εξασφαλισμένη και θα πρέπει να παρουσιάσει ανάλογη εικόνα και στον επαναληπτικό για να αποφύγει πιθανή αρνητική τροπή. Σε αυτή τη θέση βρίσκεται πια ο Ολυμπιακός, που την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) νίκησε με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» την αγγλική Μπέρνλι.

Τώρα, την ερχόμενη Πέμπτη (ώρα έναρξης 9.45 μ.μ.) στο «Τερφ Μουρ» οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά. Οι ποδοσφαιριστές του Σον Ντάις θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα, όμως με βάση τα όσα έδειξαν οι δύο ομάδες την περασμένη Πέμπτη ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Αν κάνει μία εμφάνιση ανάλογη με αυτές που έχει κάνει στους τρεις πρώτους αγώνες του (τηρουμένων, βεβαίως, των αναλογιών που δημιουργούν οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Λουκέρνη και στη Μπέρνλι) είναι κοντά στο να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο, ενώ η απόδοση του Κώστα Φορτούνη απέναντι στη Μπέρνλι τον επανέφερε μετά από καιρό στο επίκεντρο της προσοχής όλων. Είναι ενδεικτικό πως ο Έλληνας διεθνής σκόραρε δύο φορές, ενώ και το άλλο τέρμα των Πειραιωτών προήλθε από δική του ενέργεια. Σε δηλώσεις του, μάλιστα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Πέμπτης έδωσε το στίγμα που πρέπει να έχει η ομάδα του στον νου της για τον επαναληπτικό, λέγοντας πως «θα είναι σαν 0-0, έχουμε ένα ενενηντάλεπτο ακόμα και θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε, τίποτα άλλο».

Μέχρι στιγμής ο Πέδρο Μαρτίνς συγκεντρώνει θετικά σχόλια για τη δουλειά που κάνει και καλύτερος «καθρέφτης» για αυτό είναι η απόδοση της ομάδας στους επίσημους αγώνες της. Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει αφήσει οριστικά πίσω του την περσινή αγωνιστική του παρουσία, που στις περισσότερες περιπτώσεις είχε προκαλέσει προβληματισμό, ακόμα και σε αναμετρήσεις που οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει. Η ομάδα στα πρώτα της φετινά δείγματα δείχνει σχέδιο, τακτική προσήλωση, καλή διάθεση και ικανότητα στο να εκμεταλλεύεται σε πολλές περιπτώσεις τις ατομικές αρετές των ποιοτικών μονάδων της. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, επομένως και εδώ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τις εντυπώσεις το αν θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ή όχι. Οι πιθανότητες, πάντως, είναι με το μέρος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL