Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Βόλεϊ - Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος / Νικηφόρες πρεμιέρες...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βόλεϊ - Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος / Νικηφόρες πρεμιέρες...

Οι αθλητές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επικράτησαν με 3-0 σετ επί του Λουξεμβούργου στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Τετάρτη

Νικηφόρες πρεμιέρες πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών που ξεκίνησαν την προσπάθειά τους για την πρόκριση στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών. Οι αθλητές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επικράτησαν με 3-0 σετ επί του Λουξεμβούργου στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Τετάρτη, ενώ τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο νίκησαν το Μαυροβούνιο με το ίδιο σκορ (3-0 σετ) στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Η Εθνική Ανδρών συμμετέχει στον έβδομο όμιλο της προκριματικής φάσης με αντιπάλους τη Σουηδία, το Αζερμπαϊτζάν και το Λουξεμβούργο. Προκρίνονται στην τελική φάση οι πρώτοι των ομίλων, καθώς και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι. Η τελική φάση θα διεξαχθεί το 2019 σε τέσσερις χώρες (Γαλλία, Σλοβενία, Βέλγιο και Ολλανδία). Ήδη έχουν προκριθεί αυτές οι τέσσερις ομάδες, καθώς και οκτώ ακόμα από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία).

Η Εθνική Γυναικών, από την πλευρά της, συμμετέχει στον τρίτο όμιλο της προκριματικής φάσης με αντιπάλους την Ουκρανία, το Μαυροβούνιο και τη Νορβηγία. Η τελική φάση και στις γυναίκες θα λάβει χώρα το 2019 και πιο συγκεκριμένα θα φιλοξενηθεί σε 4 χώρες (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τουρκία). Μαζί με τις διοργανώτριες χώρες έχουν ήδη προκριθεί οι Σερβία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία και Βουλγαρία. Για να προκριθεί και η δική μας Εθνική θα πρέπει να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του προκριματικού ομίλου στον οποίον συμμετέχει.

Σήμερα Σάββατο η Εθνική Ανδρών (που απουσιάζει 9 χρόνια από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και έχει ως καλύτερη θέση την 3η του 1987) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Σουηδία (ώρα έναρξης 6.00 μ.μ.), ενώ αυτή των Γυναικών (που απουσιάζει 17 ολόκληρα χρόνια από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και έχει ως καλύτερη θέση την 7η του 1995) θα βρει απέναντί της εκτός έδρας τη Νορβηγία (ώρα έναρξης 4.00 μ.μ.) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής και για τα δύο αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL