Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Τσάμπιονς Λιγκ - Προκριματικά / Ήταν μία σημαντική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσάμπιονς Λιγκ - Προκριματικά / Ήταν μία σημαντική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν καλά τη δουλειά τους...

Η περασμένη Τρίτη εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες ημέρες τα τελευταία χρόνια για το ελληνικό διασυλλογικό ποδόσφαιρο όσον αφορά τη συμμετοχή των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Και πώς μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε αλλιώς, όταν οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, κατάφεραν να προκριθούν απέναντι σε δύο ομάδες με καταξιωμένο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τη Σέλτικ και τη Σπαρτάκ Μόσχας αντίστοιχα. Πια απέχουν και οι δύο ελληνικές ομάδες μόλις ένα βήμα από τη συμμετοχή στους ομίλους, προοπτική που έμοιαζε πριν από λίγο καιρό με «θαύμα», ειδικά μάλιστα ως προς την προοπτική να προκριθούν εκεί ταυτόχρονα.

Η ΑΕΚ το βράδυ της Τρίτης μπροστά στο ένθερμο κοινό της, που «έσπευσε» στο ΟΑΚΑ σε μεγάλο όγκο τηρουμένων των αναλογιών της εποχής (Δεκαπενταύγουστος γαρ...), κατάφερε να επικρατήσει της Σέλτικ με 2-1. Έστω και «με την ψυχή στο στόμα» στο τελευταίο τέταρτο περίπου της αναμέτρησης. Έτσι, σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Γλασκώβη, η Ένωση πήρε τη σπουδαία πρόκριση και απέναντι στην ουγγρική Βίντι θα διεκδικήσει από την ερχόμενη Τετάρτη (πρώτος αγώνας στην Ουγγαρία) την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε για δωδέκατο συνεχόμενο ευρωπαϊκό αγώνα αήττητη, κατοχύρωσε τουλάχιστον τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έχει ήδη εξασφαλισμένο ένα σημαντικό οικονομικό ποσό.

Οι «κιτρινόμαυροι», παρά τις απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών τους, αγωνίστηκαν με πάθος, έδειξαν προσήλωση στα τακτικά σχέδια του προπονητή τους, εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στην έναρξη των δύο ημιχρόνων και, αφού απέφυγαν κάποια «στραβή» στο τέλος, έδωσαν άλλη μία χαρά στους φίλους τους και μπορούν να προετοιμάζονται για τις δύο αναμετρήσεις με τη Βίντι που θα κρίνουν σε ποια διοργάνωση θα συνεχίσει από τον Σεπτέμβριο η ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, κατάφερε να μην δεχτεί γκολ στη Μόσχα και έτσι, με το 0-0 που απέσπασε, προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε και στον εκτός έδρας αγώνα με τη Σπαρτάκ πως έχει ανέβει επίπεδο και πλέον αποδίδει κάτι πολύ κοντινό σε αυτό που θέλουν οι οπαδοί και οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επηρεάζονται από έδρες και μπαίνουν μέσα στο γήπεδο για να κάνουν το παιχνίδι τους με τον αέρα ενός ποδοσφαιρικού συγκροτήματος που έχει αυτοπεποίθηση και «διψάει» για την επίτευξη των στόχων του. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη φετινή σεζόν δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL